Chainlink (LINK) Fiyat Analizi: 18 Kasım

chainlink fiyat analizi



Chainlink, Ağustos ayında ulaştığı zirveden değerinin yaklaşık %65'ini kaybetti. Eylül ayında 7,3 dolarlık desteğin ardından LINK / USD 13 doların üzerinde işlem yapmak için toparlandı ancak 14 dolardaki satış baskısını aşamadı.


Şimdi ise 4 saatlik grafiklere göre Chainlink'te bir yükselen takoz var. Bu da her zaman %100 gerçekleşecek diyemesek de takozun üstüne çıkamaması durumunda takozun alt desteğine kadar kademeli bir iniş gerçekleştirebilir. Ancak kesinlikle alın veya satın yönünde bir yatırım tavsiyesi değildir, kendi araştırmanızı yaparak aklınıza yatıyorsa işlem yapın. Çünkü kripto paralarda bir kesinlik yoktur.
Son birkaç aydaki toparlanma, yükselen bir takoz içerisinde gerçekleşti. Bununla birlikte, Chainlink fiyat hareketinin, LINK'in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 dolara ulaştığı Temmuz ve Ağustos ayları arasındaki kadar sert olmadığına dikkat etmek önemlidir.

Bu arada LINK, kanalın orta sınırındaki dirençle uğraşırken yazının yazıldığı sırada 13.54 dolar civarında işlem görüyor. Boğalar, Chainlink'i kırılma noktasına (kanalın üst noktası) artıracağı için bu seviyenin üzerindeki fiyat hareketini yakından takip ediyor.

LINK'in fiyatına yansıyabilecek önemli bir haber geldi. Chainlink'e yeni bir hareket getirebilecek önemde haber yayınlandı. Bir önceki gün hisse senetlerinin S&P500'e gireceği haberi ile artışa geçen ve bir anda en değerli hisselerinden olan Tesla, arabalarına uzaktan erişim imkanı getiren harici adaptör yazılımı, Chainlink Market'te yayınlandı. Bu tarz gelişmeler LINK'e ve DeFi projelerine de olumlu bir etki sunabilir.

Yükseliş trendi, Kasım ayı başlarında 10,4 doların üzerine çıktıktan sonra LINK için hala bozulmamıştı. 13,54 dolar civarında işlem gören LINK için 14,8 dolara kadar önemli bir dirençle bulunmuyor, 14,30 doları geçerek takozun dışına çıkacağı için yeni bir yükseliş dalgası gelebilir ancak bir Bitcoin düzeltmesi LINK için satış baskıları oluşturabilir.

LINK/USD 23 Eylül'de 7,3 dolarlık destek bölgesinden bu yana süregelen yükselen takozun içerisinde hareketlerini sürdürüyor. Kanal üst bandı 14,30, 14,50 dolar seviyelerine kadar uzanırken, Link dünkü hareketlerinde üst noktaya dokunup yeniden test etti. Ancak Chainlink toparlanma çabası içerisinde görünüyor. Piyasa geneli yaşanan satış baskısından kaynaklandığını olmasından dolayı görünümün hala pozitif yönde olduğunu söyleyebiliriz.


Chainlink için destek ve direnç bölgeleri neresi?

Popüler kripto para birimlerinden biri olan Chainlink (LINK) için olası direnç bölgeleri 14,30 - 14,80 - 15,40 ve onu takip eden 16,10 dolar olduğunu söyleyebiliriz. LINK için destek bölgeleri ise yukarıdaki grafiğe göre, 12,40 - 11,63 ve takozun alt destek bölgesi olan 10,80 dolar. Olası bir düşüşte LINK'in 10,80'de tutunamayıp takozu aşağı yönlü kırması durumunda düşüş devam edebilir, Takozun alt kısmından dönmesi ise takoz içerisinde yeni bir yükseliş getirebilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version