Cardano (ADA) Stake Havuzlarını Geri Çekiyor!

ada
IOHK, Cardano'nun ademi merkeziyetçiliğini teşvik etmek için Aralık ayı sonunda 1 hariç tüm stake havuzlarını geri çekecek. Ada'nın yeni delegasyon stratejisi, purbose ve inkübatör havuzlarına dayanacak.

IOHK Pazarlama ve iletişim Direktörü Tim Harrison, Ada'nın Cardano için yeni delegasyon programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Harrison, Shelley'nin konuşlandırılmasından bu yana yaklaşık 1.200 stake havuzunun oluşturulduğunu söyledi. Bununla birlikte, “optimal olmayan” bir k değeri bu alanda daha fazla ilerlemeyi engellediği ifade edildi.

IOHK, yeni stake havuzlarının oluşturulmasını iyileştirmek ve teşvik etmek için, k parametresi 500'e çıkarılacak. Şu anda, parametrenin 150 değeri var ve havuzların boyutunu 210 milyon ADA ile sınırlı. Ayrıca, Cardano'nun geliştirilmesinden sorumlu şirket, Harrison'ın belirttiği gibi, halka açık stake havuzlarından biri hariç tümünü geri çekeceğini açıkladı: 

Bu hem sembolik hem de pratik bir harekettir-bir havuz operatörü olarak halka açık bir varlığı sürdürmek ve ilgili teknik / operasyonel deneyimden yararlanmak istiyoruz.

Cardano'dan ademi merkeziyetçiliği teşvik

Ayrıca IOHK, sahip olduğu ADA fonlarını topluma yeniden dağıtmayı amaçlayan bir delegasyon yaklaşımını takip edecektir. Şirket tarafından tutulan Ada'nın %15'i, purbose ve inkübatör havuzları olarak adlandırılan yeni stake havuzlarına dağıtılacaktır. IOHK Pazarlama ve iletişim Direktörü bu konuda açıklamada bulundu:

Bu Ada'nın uzun vadeli vizyonumuzu desteklemek, Cardano'nun büyümesini desteklemek ve desteklediğimiz değerleri teyit etmek için kullanacağız, ticari bir kuruluş olarak bizden gerekli olan finansal olarak sorumlu pozisyonu koruyacağız.

Harrison, purbose havuzlarının ekonomik katılım, ademi merkeziyetçilik ve teknolojik sürdürülebilirlik "daha geniş misyonunu (IOHK'nın) desteklemeye" kararlı olmaları durumunda şirketten destek alacaklarını söyledi. Bu havuzlar misyonları, teknolojik yetenekleri ve coğrafi konumları gibi farklı kriterlere göre seçileceği aktarılanlar arasında.

Dahası IOHK, gelişmekte olan ülkelerdeki blockchain teknolojisinden yararlanabilen stake havuzlarına, yenilenebilir enerji kullanan havuzlara, hayırsever hedeflere sahip havuzlara ve diğerlerine özel önem vereceğini söyledi:

Bunlar sadece bugün somut değer yaratmakla kalmayıp aynı zamanda yarın toplumsal etki yaratmayı amaçlayan havuzlardır. Bu cesur bir hırs, ama bizi zaten yönlendiren şey bu, bu yüzden ada holdinglerimizden bazılarını benzer değerlerle paylaşan ve yaşayan ekosistem oyuncularını desteklemek için kullanmak istiyoruz.
Yeni IOHK stratejisinin bir parçası olarak seçilmek isteyenler, 10 Aralık'tan itibaren "delegasyon çağrısı"na katılabilecekler. Bu sayede başvurularını şirkete gönderebilecekler. Çağrılar 2021'de devam edecek ve üç ayda bir yapılacak. Harrison'ın da belirttiği gibi, IOHK'nin 3 Aralık'ta aylık bir güncellemede daha fazla ayrıntı vermesi bekleniyor:

Bu yeni stratejinin, bu havuzlardan ve 'öncülerden' bazılarını belirlemeye ve teşvik etmesine yardımcı olacağını umuyoruz - 2020'de fazla kullanmış olabileceğimiz, ancak geçerli olduğunu düşündüğümüz bir kelime -ve 2021'e kadar büyümemizi hızlandırmaya, önümüzdeki yıllar için bizi başarılı yapmaya yardımcı olacaktır.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version