Blockchain Ülkelerin Yolsuzlukla Mücadelesine Yardımcı Olabilir

blockchain ülkeler

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) danışmanı, Kenya gibi ülkelerin blockchain teknolojisini benimsemesini istiyor, bu da hükümetin yolsuzluklarını ve diğer ekonomik suçları izlemesini kolaylaştıracak. UNODC'nin bölgesel yolsuzlukla mücadele danışmanı David Robinson, hükümetlere güven oluştururken ve dolandırıcılığı ve kamu kayıtlarının tahrif edilmesini önlerken çevrim içi güvenin gerekli olduğuna inanıyordu. Yetkili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Yolsuzluk bir güven ihlalini temsil ettiğinde, güveni güçlendiren bir teknoloji kamu projelerinde çekici bir çözüm haline gelir. 4. sanayi devrimi çağında, çevrim içi güven, yabancılar arasındaki işlemler ve hükümete güven inşa etmek için kilit bir varlık haline geldi.
Birçok kişi, değişmez bir işleme izin veren blockchain teknolojisinin özellikle yasa dışı faaliyetleri veya suistimali belirleyebileceğini savundu. Yetkili, bu bağlamda şunları sözlerine ekledi:
Blockchain teknolojisi, potansiyel olarak yolsuzluğu önlemek ve kamu kayıtlarını dolandırıcılık ve tahrifattan korumak için kullanılabilecek bir araç olduğu için küresel topluluk ve uluslararası kuruluşlar için çekici hale gelir.
Uluslararası Şeffaflık Başkanı bir keresinde hükümetlerin büyük paranın siyasi parti finansmanındaki yozlaştırıcı rolünü "ve siyasi sistemler üzerindeki gereksiz etkiyi" "acilen ele alması" gerektiğini söylemişti.

Aslında, 2016'da, o zamanlar Kenya'nın yolsuzluk karşıtı şefi, bir raporda, Kenya'nın her yıl devlet bütçesinin üçte birini - yaklaşık 6 milyar dolar eşdeğeri - yolsuzluğa kaptırdığını ve teknoloji eksikliğinin bunu zorlaştırdığını söyledi.

UNODC'nin bölgesel yolsuzlukla mücadele danışmanı David Robinson, kamu sözleşmeleri, nakit transferleri ve yardım fonları gibi yüksek riskli işlemleri otomatikleştirmeye ve izlemeye odaklanan blockchain çözümlerinin, ülkelerin hükümetin yolsuzluğuyla savaşmasına yardımcı olabileceğine inanıyordu. Ancak, teknolojik ilerleme söz konusu olduğunda kırsal Kenya'nın geride kaldığını belirtti.

Ancak son zamanlarda, birkaç ülke yolsuzlukla mücadele etmek için blockchain teknolojisini benimsemeye çalışıyor. Ekim ayında, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Vekili, ülkenin seçim komisyonundan ülkedeki seçimleri kolaylaştırmak için blockchain teknolojisini kullanmasını istemişti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version