Bitcoin’in Yasal Olduğu Ülkeler Hangileri? BTC Türkiye’de Yasal mı?


Dünyanın ilk kripto para birimi Bitcoin ilk kez 2009'da ortaya çıktı, ancak en yüksek ivmesini 2017'de elde etti ve BTC fiyatı çılgınca yükseldi, o zamandan beri medya Bitcoin ve kripto para birimi haberleriyle dolup taşıyor. 2020 yılında ise 2017 yılındaki zirvesine çok yakın bir durumda.

Bedava Ledger: https://bit.ly/KasimOzelLedgerCekilisi

Bu muhteşem büyüme, bazı devlet çekincelerini tetikledi, çünkü bazı ülkeler Bitcoin ticaretini sırf anlamadıkları için yasakladı ve birçok merkez bankası kripto paralar hakkında uyarılarda bulundu.

2021 yılına girerken her ne kadar yasal olmayan ülkeler olmaya devam etse de dünyanın dört bir yanındaki regülatörler Bitcoin ve kripto paralar hakkında düzenlemelere gidiyor. Bazı merkez bankaları ulusal dijital para birimlerini çıkarmaya hazırlanıyor. Şimdi ise geriye şu soru kalıyor Bitcoin yasal mı?

Ancak, Bitcoin ve birçok kripto para birimleri merkezi değildir, bu nedenle belirli bir banka veya para otoritesi tarafından düzenlenmezler. Sadece kullanımı, kullanım alanları yasal çerçevelerde düzenlenir.

Bitcoin (BTC)'in Yasal Kullanımları

Bitcoin'in birçok yasal kullanımı vardır

● Hızlı ve düşük ücretli transfer - Bitcoin ve kripto paralar, dünyanın herhangi bir yerinden bir kişi ya da kuruma hızlı bir şekilde para transferi yapabilmenize olanak tanır.

● Al/Sat - Bitcoin diğer kripto paraları borsalarda alınıp satılabiliyor ve özellikle son günlerde kurumsal şirketler kripto para birimi ile ilgili girişimlere milyonlarca dolar yatırım yapıyor. Dünyada borsalarda çeşitli kripto para birimleri ticareti yaparak para kazanan pek çok insan var. Siz de anında hızlı bir şekilde Bitcoin almak isterseniz Türk kripto para borsalarından olan Icrypex'i tercih edebilirsiniz.

● Alışveriş - Bitcoin sahipleri, Bitcoin ile doğrudan çevrim içi satıcılar aracılığıyla mal ve hizmet satın alabilirler. Günümüzde Türkiye'de onlarca işletme ve dünya çapında birçok şirket kripto para birimini kabul etmektedir.

● Bağış - Bunun en yakın örneği, Amerika seçimleri yaklaşırken Cumhuriyetçi temsilci Tom Emmer'ın Bitcoin, Bitcoin Cash, USDC ile bağış kabul ettiğini açıklamıştı. UNICEF'in de Bitcoin ile bağış kabul ettiği açıklanmıştı. Ayrıca, Pek çok web sitesinin alt bilgilerinde bağış toplamak için kripto adreslerini gösteren bağış kısımları vardır.

Bitcoin'in Yasal Olduğu Bazı Ülkeler, Türkiye'de BTC Yasal mı?

Lütfen bu bilgilerin gelecekte değişebileceğini unutmayın. Ülkelerin listesi sadece referans içindir.

Türkiye

Türkiye Bitcoin ve kripto paralar hakkında net bir çizgi belirlememiştir. Ülkemizde Bitcoin ile ilgili bir yasal düzenleme mevcut değil ve hukuki anlamda para olarak kabul edilmemektedir. Bitcoin Türkiye'de yasa dışı değildir. Ayrıca Türkiye'de birçok işletme Bitcoin ve kripto paraları kabul etmekte, birçok kripto para borsası bulunmaktadır. Siz de Türkiye'de Bitcoin alıp satmak isterseniz Icrypex'i tercih edebilirsiniz: www.icrypex.com

icrypex

Amerika Birleşik Devletleri

ABD'de Bitcoin yasal mı? Amerika Birleşik Devletleri Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanıldığını kabul ediyor, ancak aynı şekilde kripto para biriminin yasa dışı amaçlarla kullanılmadığından emin olmak istiyor. Bitcoin, Amerika Birleşik Devletlerinde 2013 yılında dijital para birimi olarak sınıflandırılmaya alınmıştı. 2015 yılı geldiğinde ise Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC), BTC'yi emtia olarak kabul etti. Kısaca ABD'de Bitcoin’in bir fon olduğu kabul edilmektedir.

ABD Hazinesi, kripto para birimlerini ve borsaları bir para birimi olarak etiketlemek yerine para hizmetleri veya finans kuruluşları olarak sınıflandırdı. Bu, KYC ve AML yasaları gibi yasal işlemler için gereksinimleri karşıladıkları anlamına gelir.

İç Gelir Hizmeti, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini dijital varlık olarak faturalandırırken, bu da vergiye tabi olduğu anlamına geliyor.

Avustralya

Bitcoin bir mal olarak kabul edilir ve Bitcoin faaliyetlerinde kazanılan gelir Avustralya'da vergilendirilebilir. Bununla birlikte, Avustralya Merkez Bankası, kripto para birimlerinin bir ödeme şekli olarak kullanılması için kripto para birimleri için daha fazla düzenlemeye gerek olmadığını ifade etmişti.

Kanada

Kanada, kripto para birimi için her türlü mevzuatı yürürlüğe koyan ilk ülkelerden biriydi. 2014 yılında, kripto para birimi işletmelerini para hizmetleri olarak kabul eden ve onları KYC ve AML yasalarına uygun hale getiren bir yasa tasarısı geçti.

Dahası, Kanada Gelir Ajansı, Bitcoin'i bir emtia olarak ilan etti ve kripto para girişimlerinden elde edilen geliri vergiye tabi olduğu anlamına gelen ticari gelir olarak görüyor.

Malta

Malta, Bitcoin ile ilgili açık ve gerçekçi bir duruma sahip, kripto para endüstrisi için arkadaş canlısıydı.

Malta başbakanı, Bitcoin ve Blockchain teknolojisine yeşil ışık yaktı. Dahası, Bitcoin ve blok zinciri geliştirmek için bir strateji benimsiyor.

Japonya

Japonya, Bitcoin ile ilgili yasal düzenleme yapan ülkelerin başında geliyor. Ayrıca 2017'de, KYC ve AML yasaları kapsamında kripto para birimi değişimine izin veren bir yasa çıkardı.

Almanya

Almanya'da Bitcoin ve kripto para faaliyetleri yasaldır. Üstelik vergiye de tabidir. Ayrıca Frankfurt'ta bulunan Avrupa Merkez Bankası Dijital Euro'ya ağırlık vermiştir.

Siz de ister kredi kartı, ister banka transferi, isterseniz de Papara ile Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve daha birçok kripto para birimini alıp satmak isterseniz Türk kripto para borsası Icrypex tercih edebilirsiniz. Icrypex, Türkiye’de 7/24 müşteri desteği veren ilk borsa olarak piyasaya çıkmış ve bu hizmetle kripto para kullanıcılarından olumlu değerlendirmeler almıştı. 

Icrypex’ten kredi kartıyla Bitcoin ve kripto para almak için tıklayın!

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version