Bitcoin'in Fiyatı 2018'den Beri İlk Kez 16.000 Doların Üzerine Çıktı! Yükseliş Devam Edecek mi?

bitcoin
Piyasa değerine göre dünyanın lider kripto para birimi Bitcoin, en son 8 Ocak 2018'de görülen bir fiyat seviyesi olan 16.160 dolar civarına ulaştı.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC), neredeyse üç yıldır ilk kez 16.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bitcoin fiyatı, COVID-19 salgınının duyurulduğu Mart 2020'de tanık olduğu en düşük seviyelerden %325 arttı. Yükseliş hareketi, 14.000 ila 16.000 dolar aralığında bir haftalık konsolidasyonu sona erdirdi. Önde gelen kripto para birimi BTC, şu anda yılbaşından bugüne kadar %123 arttı ve bu çeyrekte şu ana kadar yaklaşık %50 değer kazandı.

Yükselişin devam etmesi bekleniyor

Yazım sırasında, piyasa değeri açısından lider kripto para birimi 16.100 dolar'ın hemen üstünde el değiştiriyor. Yükselişin şimdilik devam etmesi bekleniyor. Gözlerin üzerinde olduğu ABD seçimiyle birlikte, öngörülen Başkan-seçilen Joe Biden'ın ekonominin farklı yönlerine ilişkin duruşu, önümüzdeki dört yıl boyunca mali politikayı etkileyebilir ve bu da, Bitcoin'in bir hedge olarak lanse edildiği enflasyonu etkileyebilir. Three Arrows Capital'in kurucu ortağı Kyle Davies, Federal Rezerv'in teşvik ettiği zemine rağmen, yatırımcıların nakit tutmalarını ve Bitcoin'e tahsis etmeye devam etmelerini beklediğimizi söyledi.

Ray Dalio, fiyat yükselmeye devam ederse hükümetlerin Bitcoin'i yasaklayacağına inanıyor

Milyarder hedge fonu efsanesi Ray Dalio, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin diğer insanların yaptığı gibi başarılı olduğunu görmüyor. Dalio, yetkililerin "maddi" büyüme gördüklerinde kripto para birimlerini kısıtlayacaklarını açıkladı. Bu arada, önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC), Bridgewater'dan bugüne kadar büyük ölçüde daha iyi performans gösterdi. Grayscale CEO'su Barry Silbert - yönetim altında 9 milyar dolardan fazla varlığa sahip bir kripto para yatırım şirketi. Bridgewater, Eylül 2020 itibarıyla 148 milyar dolarlık yönetim altındaki varlıkları yöneten bir hedge fonudur. Kripto para birimleri önemli bir büyüme görürse, Dalio hükümetlerin bunları kısıtlama çabalarını büyük olasılıkla artıracağına inanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version