Bu İddiaya Göre Bitcoin 100.000 Dolara Ulaşacak!

Bitcoin 100.000 DolarStok-akış (S2F) modelinin yaratıcısı PlanB, 8 Kasım 2020'de Bitcoin (BTC)'in 100.000 dolara ulaşma yolunda olduğunu iddia etti. Kimliği anonim şekilde olan analist, lider kripto para birimi BTC'nin Aralık 2021'e kadar 100 Bin ila 288 Bin Dolar arasına ulaşacağını ifade etti.

Şu anki fiyata göre Bitcoin 100.000 Doları geçmesi demek %545'lik bir artış demek. Bitcoin'in bu fiyatlara çıkması ise BTC'nin piyasa değerini 2 trilyon dolara yakın bir seviyeye getirerek neredeyse Apple'a ulaşması anlamına geliyor.

S2F modeli, BTC'nin uzun vadeli fiyat trendini değerlendirerek tahminler yürütüyor. Model, BTC'nin sabit arzını ve üretilen yeni Bitcoin sayısını yarı yarıya düşüren blok ödülü yarılanmasını dikkate aldığı aktarılanlar arasında. S2F teorisine göre Bitcoin arzı zamanla azalırken enflasyon sürekli yükseliyor. Bu iki faktör, teorik olarak lider kripto para birimi Bitcoin'in yükseliş trendini güçlendirebileceğini iddia etti.

PlanB, gönderisinde S2F modelinin Bitcoin fiyatı için 100 bin dolar tahmininin gerçekleşeceğine olan güvenini dile getirdi. 2021 yılı ise Mayıs 2020 halving'inin etkilerinin görülmesi için önemli bir yıl olma özelliği taşıyor.

Bitcoin tam 6 ay önce 3. halving (yarılanma)'sını yaşadı. Halving üretilen BTC miktarı yarı yarıya düştü. Bu durum ise dolaşımda olan arzın da zamanla düşmesine yol açacak.

Anonim Analist, şu ifadelerde bulundu:
"İnsanlar fiyat modelime hala inanıp inanmadığımı soruyor. Açık olmak gerekirse eğer Bitcoin S2FX modelinin doğru olduğundan ve Bitcoin fiyatının Aralık 2021'e kadar 100.000 ila 288.000 Dolar seviyelerine ulaşacağına dair hiç şüphem yok. Aslına bakarsanız, elimde arz sıkışmasının gerçek olduğunu doğrulayan yeni veriler bulunuyor. Bana kalırsa 2021 özel bir yıl olacak. Yatırım tavsiyesi değildir!

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version