Afrika'da Amazon Destekli Kripto Para Platformu!

amazon btc

Chipper Cash, Bitcoin ile ticaret hizmetlerini genişletmek için Amazon kurucusu tarafından desteklenen 30 milyon dolarlık fon alacak.

Beta aşamasını tamamladıktan sonra tüm kullanıcılar için BTC satın alma özelliği Chipper Cash uygulamasında mevcuttur.

Chipper Cash'in kurucu ortağı ve CEO'su Ham Serunjogi, şirketine 30 milyon dolar sağlayan bir finansman turunun sona ermesini kutladı. Serunjogi özellikle Ribbit Capital'in eklenmesini ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un desteğini kutladı. Fonlar, Chipper'ın ticaret hizmetlerini Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle genişletmek için kullanılacak.

2018'de ABD, San Francisco'da kurulan Chipper, 3 milyondan fazla kullanıcının Afrika'da düşük ücretlerle "parayı serbestçe taşımasına" olanak tanıyor ve günde 80.000'den fazla işlem gerçekleştiriyor. Platform, kullanıcılarının faturaları ödemesine, ödemeleri takip etmesine ve parayı güvenli bir şekilde taşımasına olanak tanıyor. Ghan, Nijerya, Uganda, Kenya ve Güney Afrika'daki kullanıcıları bir kimlik doğrulama sürecinden geçmelidir. Serunjogi, Bezos tarafından desteklenen finansman turu hakkında şunları söyledi:

Her zaman özümüzde bir P2P finansal transfer platformu olacağız. Ancak kullanıcılarımızdan, kripto para birimi varlıkları satın almak ve hisse senetlerine yatırım yapmak gibi başka değer hizmetleri sunma talebinde bulunduk.

Afrika'daki kullanıcılar Bitcoin'i daha kolay satın alabilecek


Ödeme işlemcisi, kullanıcılarının saniyeler içinde Bitcoin alıp satabilmesi için destek ekledi. Doğrulanmış bir hesaba sahip kullanıcılar, 3 farklı fiat para birimi kullanarak kripto para birimi ticareti yapabilecekler: Nijeryalı Naira, Güney Afrika Randı ve Uganda Şilini. Uygulama, ticaret süreci için "Yatırım: Kripto Para" seçeneğini etkinleştirdi.

Bu seçeneği kullanırken, bir kullanıcı aşağıdakileri belirtti ve aşağıdaki resmi Chipper uygulamasıyla satın alma kanıtıyla paylaştı:
Bence 'yatırım', Chipper Cash için katil özellik olacak. Kıtadaki herkesin finansal piyasalara katılmasının önündeki engeli düşürür.
Ödeme şirketinin CEO'su, özelliğin ilk olarak Nijerya'da piyasaya sürüldüğünü, ancak artık tüm kullanıcılar tarafından kullanılabildiğini bildirdi. Bununla birlikte, Amazon'un kurucusunun Bezos Capital aracılığıyla sağladığı fonlar, 2021'de diğer ülkelere genişlemeye başlamalarını sağlayacak. Bitcoin ile ticarete ek olarak, kullanıcılar Tesla, Apple, Amazon ve diğerlerinin hisselerini alıp satabilecekler. Şirketin CEO'su, BTC'yi satın alan bir kullanıcıya şu şekilde yanıt verdi:
Beğendiğinize sevindim Wiza Jalakasi son 1-2 aydır kapalı beta kullanıyor ve bundan gerçekten keyif alıyor. Şimdi herkese açıldığı için çok heyecanlıyım. Bu ürüne önemli yatırımlar yapıyoruz - daha fazlası gelecek.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version