ABD'li Regülatör, Bankaların Kripto Paraların Kara Listeye Alınmamasını İstiyor!

abd kripto para
Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC), bankaların artık kripto para işletmeleri de dahil olmak üzere faaliyet gösterdikleri sektöre göre işletmeleri kara listeye almamalarını sağlamak istiyor.

Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC), bankacılık hizmetlerine, krediye ve sermayeye adil erişim sağlamayı amaçlayan bir düzenleme önerdi. Regülatör kurum, bankaların artık kripto para işletmeleri de dahil olmak üzere faaliyet gösterdikleri sektörün erdemine ilişkin işletmeleri kara listeye almamalarını sağlamak istiyor. ABD'lü regülatör, yeni kuralın bankaların "tüm müşteri kategorilerini veya sınıflarını etkileyen geniş tabanlı kararlar yerine, bireysel müşterilerin risk değerlendirmesine dayalı olarak hizmetlere, sermayeye ve krediye erişim sağlamasını" zorunlu kıldığını belirtti.

Kripto Para endüstrisinin yararına

Kripto para endüstrisi, önerilen kuralın en büyük yararlanıcılarından biri olacaktır. Sektör, ABD ve ötesindeki çoğu banka tarafından orantısız bir şekilde bankacılık hizmetlerinden mahrum bırakıldı. Bazı blockchain girişimleri için, hesapları büyük ABD bankaları tarafından önceden bildirilmeden veya açıklama yapılmadan kapatıldı. Para Birimi Kontrol Ofisi Vekili Brian Brooks, önerilen kuralla bankalar tarafından yapılan bu ayrımcılığa son vermeye çalışıyor. Brooks, Mayıs ayında göreve başlayan ve bankaların finansal hizmetleri adil bir şekilde sağlamaktan sorumlu olduğuna inanan eski bir Coinbase yöneticisi. Brooks, dijital para endüstrisinin kuralın en büyük kazançlarından biri olacağına inanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version