ABD 25 Milyon Dolarlık Kripto Paraya El Koydu!

ABD 25 Milyon Dolarlık Kripto Paraya El Koydu
ABD yetkilileri, Brezilya'nın en büyük ve en ünlü kripto para dolandırıcılıklarından birinden 25 milyon dolardan fazla kripto para ele geçirdi.

ABD'li yetkililer, Brezilya'daki en büyük piramit planlarından birinde 25 milyon dolar değerinde kripto para birimine el koydu. Brezilyalı yetkililer tarafından başlatılan ortak girişim, 2017'de kurulduğundan bu yana Brezilya'da yüksek popülerlik kazanan ve en az 23.200 kurbanı bulunan, 200 milyon doları aşan bir dolandırıcılığı sona erdirmeyi amaçlıyordu. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'na göre yetkililer, suçlular tarafından bir finans kurumunda saklanan 25 milyon dolarlık kripto paraya - muhtemelen bir miktar takas veya gözetim hizmetine - el koydu.

Piramit planı 2017'den beri Brezilya'da uygulanıyor

Soruşturmalar, 2017'den beri Brezilya'da yürütülen ve yatırımcılara bir aylık yatırımın ardından %15'e varan getiri vaat eden scam bir piramit planı olan InDeal'i hedef aldı. Suçlular kripto para biriminde ödeme istedi ve şirketin fonları diğer kripto para varlıklarına yatırması gerekiyordu. Ancak, bu her zaman olmadı ve paranın büyük bir kısmı dolandırıcıların cebine gitti. Yerel haberlere göre, ekibin soruşturma altındaki 15 üyesinden bazıları değerlerini 100 kata kadar artırdı.

COVID-19 salgının ortasında bu yıl kripto para dolandırıcılıkları artıyor

ABD Adalet Bakanlığı, tüm operasyonun arkasındaki beyinlerden biri olan Marco Antonio Fagundes'in bir mali hizmet sağlayıcı olarak Brezilya düzenlemelerine uymadığını açıkladı. Ayrıca, kripto para birimi ürünlerine bahis yapanlar için yüksek yatırım getirisi teklif etti. Kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılıkların, devam eden küresel Koronavirüs salgının ortasında bu yıl önemli ölçüde arttığı bildirildi. Brezilya mahkemesi, Fagundes ve ekibi yatırımcıların fonlarını nasıl yönettikleri konusunda yalan söyleyen "yanlış ve tutarsız vaatler" ile geldiklerinde yatırımcılara çok azının geri döndüğünü tespit etti.

Piramit şemaları, kötü amaçlı yazılım saldırıları ve kripto para hırsızlığı gibi kripto dolandırıcılıkları, bu yıl devam eden pandeminin ortasında oldukça yaygın hale geldi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version