Ripple Yenilenebilir Enerji Ödeme Çözümünü Başlattı

Ripple Yenilenebilir Enerji Ödeme Çözümünü Başlattı

Blockchain platformu Ripple, karbon emisyonunu azaltmak isteyen projeler için EW Zero adlı bir blok zinciri aracı tasarladı. Firmaya göre bu, 2030 yılına kadar karbonsuz olmasını sağlama amaçlarının bir parçası.

Yenilenebilir Enerji Ürünleri için Blockchain Ödeme Çözümü

EW Zero küresel olarak yerel pazarlardan yenilenebilir enerji satın alınmasını sağlayan blockchain tabanlı bir ödeme çözümüdür. Çözüm, blockchain tabanlı kar amacı gütmeyen kuruluş Energy Web Foundation ile işbirliği içinde geliştirildi.

XRP Ledger temeli, EW Zero platformunu kullanan ilk kişi olacaktır. Bu temel, geliştiricinin XRP belirtecinin yeni oluşturduğu merkezidir ve yeni başlatılan blok zinciri aracını kullanarak karbon emisyonunu azaltmayı amaçlamaktadır.

Çözümün, karbonsuz bir ekosisteme bağlanmak için daha fazla üye çekmek isteyen Ripple ile diğer Ripplenet ağına dağıtılması bekleniyor.

Lansmanda konuşan Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, blok zinciri ve kripto para ekosisteminin büyümesine rağmen, küresel finansın sürdürülebilirliğini sağlamak için yeniliklerin nasıl yapıldığını değerlendirmeye sürekli ihtiyaç olduğuna inanıyor.

Ayrıca, başarısının gezegenin zararına gelmemesini sağlamak için blok zinciri endüstrisinin dinamiklerinde büyük bir değişiklik olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

"Dijital ödemeler gelişmeye devam ederken, dijital dönüşümün gezegenimiz pahasına gelmemesini sağlamak için bir endüstri olarak uzun vadeli sistemik değişiklikler yapmamız gerekiyor."

Karbon Emisyon Sorunlarıyla Dolu Blockchain Teknolojisi

Blockchain teknolojisinin son on yıldaki hızlı yükselişi dikkat çekici olsa da, hatasız değildir. Lider kripto para birimi, Bitcoin madencilerin kripto para birimini çıkarmak için büyük miktarlarda enerji harcamasıyla çevre dostu olmasıyla bilinmemektedir.

Bitcoin'in yanı sıra, birkaç kripto para birimi, protokolleri için enerji yoğun süreçler kullanıyor ve alternatif ve enerji tüketmeyen protokoller olarak yenilenebilir enerjiye geçiş çağrıları yapıldı.

Ripple, yeni hamleler ve temiz enerji şirketleriyle işbirliği yaparak bu anlayışı değiştirmeyi hedefliyor. Yakın zamanda Yenilenebilir Enerji Alıcıları Birliği ve Rocky Mountain Enstitüsü, yakın zamanda Ripple ile sürdürülebilir bir ortaklık geliştirme konusunda görüşmelere başladı.

Ripple ayrıca temiz ve yenilenebilir enerji satın alarak ve ayrıca emisyonların ortadan kaldırılmasını teşvik eden yeni çözümlerin geliştirilmesini finanse ederek 2030 yılına kadar karbon nötrlüğünü sağlamayı planlıyor.

Ripple'ın bu çabalarına rağmen, içinde üretilen mevcut karbon emisyon seviyelerini azaltmak için endüstri çapında bir duyarlılık ve farkındalık gerekecektir.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version