Ve Sonunda PayPal'dan Beklenen Kripto Para Haberi Geldi!


Dünyanın en büyük ödemeler şirketinden biri olan PayPal, bugün kripto para sektörüne giriş yaptığını açıkladı. Şimdilik PayPal'ın sadece ABD'deki kullanıcıları PayPal cüzdanlarını kullanarak kripto para saklayabilecek ve transfer gerçekleştirebilecek.

Reuters'ta yayınlanan rapora göre PayPal kripto para piyasasına girişini duyurdu!

Reuters raporuna göre, PayPal müşterilerinin 2021'in başından itibaren PayPal destekli herhangi bir satıcıda alışveriş yapmak için kripto para birimlerini kullanabileceklerini söyledi.

Şirket, başlangıçta desteklenen kripto paraların Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) içereceğini ifade etti.

Daha önce Kriptosozluktv.com'da bildirildiği gibi; PayPal, hizmeti sunmak için Paxos ile ortaklık kurmuştu ve yaygın olarak BitLicense olarak bilinen New York Eyaleti Finansal Hizmetler Bakanlığı'ndan koşullu bir kripto para birimi lisansı almıştı.

Kripto para ödemelerine ek olarak, PayPal kullanıcıları doğrudan uygulama üzerinden kripto para satın alabilecekler. Bu nedenle PayPal, kullanıcıların PayPal uygulamaları aracılığıyla kripto para satın almalarına, satmalarına ve tutmalarına izin veren bir kripto para cüzdanı içerecek.

PayPal'ın Kripto Para Desteği Neden Önemli?

PayPal, 346 milyon aktif hesap ve 2020 yılının 2. çeyreğinde işlenen 222 milyar dolarlık hacmiyle en büyük küresel ödeme sağlayıcılarından biridir. Libra derneğinin ilk kurucu üyelerinden biriydi, ancak proje için artan yasal baskıdan sonra daha sonra ayrıldı.

Bitcoin Fiyatı TL Karşısında Rekor Kırdı

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yükselişine her geçen gün devam ediyor. 12.390 dolara kadar yükselen BTC, Icrypex kripto para borsasında TL karşısında rekor kırarak Bitcoin fiyatı 97.168 TL oldu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version