Bitcoin ve Kripto Paralara Vergi mi Geliyor? İşte Resmi Gazete'de Dikkat Çeken Detay!

Bitcoin ve Kripto Paralara Vergi mi Geliyor

Bitcoin ve kripto paraların vergilendirilmesine dair dikkat çeken detayın olduğu Orta Vadeli Program'ın (OVP) onaylanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı. Yayınlanan bildiriye göre, dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlerin vergilendirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülecek ifadesi yer alıyordu.

Orta Vadeli Program'da ayrıca kripto paraların suçun fonlanmasında kullanılmasını önlemeye yönelik bir takip mekanizması tesis edileceği ifadeleri de yer alıyordu.

İşte Bitcoin ve kripto paraların vergilendirilmesine dair Resmi Gazete'de yayınlanan Orta Vadeli Program'daki dikkat çeken detayın tam hali:


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version