İsviçre ve BIS Ortak Dijital Para Testlerine Başlayacak!

BIS Dijital Para
İsviçre merkez bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), 2020'nin sonuna kadar bir merkez bankası dijital para birimini birlikte deneme planlarını açıkladı.

Plan, Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan Benoit Coeure tarafından bu hafta başlarında Şangay'daki bir zirvede açıklandı. Yerel basında çıkan haberlere göre Coeure, İsviçre Ulusal Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası'nın para birimini bu yılın sonundan önce kavram kanıtı olarak piyasaya süreceğini söyledi. CBDC'leri araştırmakla görevli BIS'deki İnovasyon Merkezinin başkanı Coeure, İsviçre konseptinin kanıtı perakende ortamlarında para birimi ile deney yapmanın bir öncüsü olacağını söyledi.

Yeni dijital para birimi, öncelikle bankalar arasındaki anlaşmalarda kullanılacak

Coeure, BIS'in benzer projeler üzerinde diğer birkaç uluslararası merkez bankasıyla birlikte çalıştığını ve merkez bankası dijital para birimlerini geliştirdiğini söyledi. Belirtilenler arasında, sınır ötesi dijital para işlemleri için CBDC'leri keşfetmeye istekli olan Hong Kong Para Otoritesi ve Tayland Bankası da vardı. Duyuru, İsviçre Ulusal Bankası ile BIS arasındaki Ekim 2019'daki ortaklığın ardından geldi. O sırada ortaklığı memnuniyetle karşılayan İsviçre Ulusal Bankası, yeni dijital para biriminin öncelikle bankalar ve diğer kurumlar arasındaki anlaşmalarda kullanılacağını söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version