Huawei'den Dijital Yuan Destekli Cep Telefonu

Huawei dijital para

Yayınlanan bir rapora göre, Çinli teknoloji devi Huawei, Çin Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) için yerleşik donanım cüzdanına sahip bir akıllı telefon geliyor.

Yakın tarihli bir basın toplantısında, Huawei'nin tüketici iş grubu CEO'su Yu Chengdong, Mate 40'ın Çin'in dijital yuanı için bir donanım cüzdanı sağlayan ilk akıllı telefon olduğunu söyledi.

Huawei tarafından yayınlanan bir Weibo gönderisine göre Mate 40, dijital yuan için kontrol edilebilir anonimlik ile donanım düzeyinde güvenlik sağlayacak. Fiziksel bir DCEP cüzdanı olarak, çevrim dışı ortamlarda işlem başlatabileceği de söyleniyor.

Mate 40 kullanıcılarının herhangi bir banka tasarrufunu doğrudan fiziksel dijital yuan cüzdanına dönüştürebilecekleri bu aşamada belirsizliğini koruyor.

Bununla birlikte Yu, CBDC uyumlu cüzdanın, dijital yuan'ın mobil cihazlarda kullanımının genişlemesine doğru bir adım olduğunu belirtti.

Huawei, Çin'in DCEP'sinin geliştirilmesinde yer alan Sina tarafından belirlenen 20 şirketten biri olarak biliniyor.

Ayrıca, Feitian Technologies, Kelan Software ve Netac Technology'nin donanım cüzdanı alanında patent başvurusu yaptığı biliniyor. Çin hükümetinin kripto para birimi yasağı göz önüne alındığında, dijital para cüzdanı desteği büyük olasılıkla DCEP için tasarlanmıştı.

Bu noktada Huawei bu cephede bir açıklama yapan tek firma olsa da yakın gelecekte daha fazla gelişme beklenebilir.

Huawei Mate 40 bugün erken saatlerde piyasaya sürüldü. Telefonun bir hafta önce piyasaya sürülmesinden sonra, ön siparişler sırasında Çin'de 28 saniye içinde tükendiği bildirildi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version