DeFi, Daha Fazla İncelemeye Tabi Tutulabilir

DeFi

Arthur Hayes'in ve BitMEX borsasının üç ortak sahibinin tutuklanmasıyla CFTC ve DOJ tarafından BitMEX'e yönelik suçlamaların ortaya çıkmasıyla Ekim ayı ilginç bir başlangıç yaptı.

1,5 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştiren borsa, CFTC tarafından kayıtsız bir ticaret platformunu işletmek ve Banka Gizlilik Yasası (BSA) uyarınca kara para aklamayı önleyememekle suçlandı.

BSA esasen şunu söylüyor: "eğer herhangi bir şekilde bilinçli, kasıtlı olarak veya endüstri standartlarını karşılamadıysanız, kara para aklamadan destekleyin, etkinleştirin, kolaylaştırın veya kar elde edin, o zaman bu kitabı size atacağız"

Adam Cochran'ın açıkladığı gibi, düzenleyiciler özellikle BSA'YI ihlal eden kara para aklama gerekçesiyle DeFi protokollerine göz yummayacaklar.

Twitter'da kripto para topluluğunun bir başka üyesi, Uniswap protokolünün kamu yatırımcıları ile ABD merkezli olduğunu ve KuCoin'in hacker tarafından fonları aklamak için kullanıldığını, bu da düzenleyicilerin sıkıştırması için birincil hedef haline geldiğini belirtti.

Beklendiği gibi, kripto para topluluğundan merkezi olmayan DeFi protokollerinin doğası hakkında bir tepki vardı ve bu da bir sözleşmenin 'tamamen kapatılmasını' imkansız hale getirdi.

Ancak, yasanın uzun ömürlülüğü, sözleşmenin arkasındaki kişileri kaldırılmaktan korumaz. Yönetici anahtarlarına sahip bir DAO'nun geliştiricileri ve ön ucu oluşturan kişiler hala hedeflenebilir ve çoğu kullanıcı, bu ön uç özelliklerinin yokluğunda bir protokolle nasıl etkileşime gireceğini bilemez. Bu, çoğunluğun artık sözleşmeyi kullanmamasına neden olabilir ve bu da dolaylı olarak protokolü zaten öldürebilir.

Bazı analistler, web3 cüzdanlarının bu sorunları potansiyel olarak çözebileceğini, çünkü tüm yığın merkezi olmayan ve anonim adresler tarafından yönetileceğini düşünüyor. Bununla birlikte, diğerleri kısa vadede DeFi momentumu üzerinde bir baskı unsuru olarak yaklaşan düzenlemenin etkilerini öne sürerek DeFi protokollerindeki KYC / AML uygulamaları hakkındaki endişelerini dile getirdiler.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version