Bu da Oldu! Çin'de 8.8 Milyonluk Dijital Para Harcandı!

Çin Dijital Para
Çin'in Shenzhen şehrinde 47.000'den fazla tüketici, Çin'in egemen dijital para birimi DCEP'in bir haftalık denemesi sırasında 8,8 milyon yuan (1,3 milyon ABD Doları) harcadı.

Çin'in en büyük CBDC testi, Shenzhen'deki bir haftalık deneme süresince 62.000'den fazla işlemde 8.8 milyon yuan (1.3 milyon ABD Doları) harcanmasıyla sona erdi. South China Morning Post raporuna göre, Shenzhen hükümeti, piyango şeklinde seçilen 50.000 kişiden 47.573 kişinin, her biri 200 yuan (30 ABD Doları) içeren dijital "kırmızı paketler" aldığını doğruladı ve toplam 1.9 milyon sakin, katılmak için başvuruda bulunduktan sonra 10 milyon yuan (1.49 milyon ABD Doları) hediye edildi.

Şehirde belirlenen 3.389 mağazada 62.788 işlem yapıldı

Geçen hafta şehrin Luohu bölgesindeki 3.389 özel mağazada toplam 62.788 işlem yapıldı. Rapora göre, bir katılımcı "Her gün kırmızı paketi deneme süresinin bitiminden önce harcamamı isteyen bir kısa mesaj aldım, bu yüzden geçen Cuma 200 yuan'ın tamamını bir mağazada harcadım," dedi. Henüz genel halka açık olmayan resmi Dijital Renminbi uygulamasına toplam 901.000 yuan değerinde ek kredi aktarıldı, kullanıcılar yine de belirlenen mağazalarda hesaplarına ekledikleri ekstra fonları kullanabilirler.

Ödeme süreci, halihazırda mevcut olan mobil ödeme yöntemlerine benziyor

Devlet destekli 21st Century Business Herald gazetesine göre, Shenzhen'deki 110'dan fazla benzin istasyonu da bu ayın sonundan itibaren ulusal dijital para biriminde yapılan ödemeleri işleme koyabilecek. Ulusal dijital para birimi, akıllı telefon uygulamaları WeChat Pay ve Alipay'in elektronik ödeme sektörüne hâkim olmasıyla Çin'de zaten çok kalabalık bir ödeme pazarına giriyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version