Son Günlerin Popüler Kripto Parası Chainlink Nedir? LINK Nasıl Alınır?

icrypex


Akıllı kontratlarla etkileşim kurabilen, Blockchain dışındaki verileri Blockchain'e aktarabildiği ifade edilen Chainlink nedir, LINK nasıl satın alınır gibi soruları yanıtlamaya çalışacağız.

Chainlink Nedir?

Chainlink (LINK) akıllı sözleşmelere bilgi sağlayan yerelleşmiş bir ağdır. 2017 yılında Sergey Nazarov ve Steve Ellis tarafından kurulan Chainlink (LINK), akıllı sözleşmelerle Blockchain dışı bilgilerin Blockchain'e aktarılması problemini çözmeyi amaçlamaktadır.

Akıllı sözleşmeler, belirli parametrelerin karşılanması halinde otomatik olarak çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu parametreler zincir dışında olduğunda, gerekli bilgileri sağlamak için bilgi kaynaklarına (oracle) güvenilir.

Bedava Ledger Kazan!

Blockchain dışı oracle merkezileşme eğilimindedir ve onunla birlikte güvenilir ve zaman açısından kritik bir şekilde bilgi sağlamak için üçüncü bir tarafa güvenir. Chainlink, bu sözleşmeleri kritik bilgileri doğrulamak ve iletmek için Chainlink Blockchain üzerinde birlikte çalışan merkezi olmayan bir ağı, ağ üzerinden akıllı sözleşmelere bilgi göndererek bu sorunu aşmayı amaçlamaktadır. Chainlink ağı, LINK token'ı karşılığında akıllı sözleşmelere kolayca bilgi verebilmeleri için veri akışına veya bilgi taşıyan API'lara sahip kullanıcılara izin vermektedir.

LINK'in Çalışma Prensibi Nedir?

Link ağı, merkezi olmayan veri yayınları ve API'lar aracılığıyla akıllı sözleşmelere zamanında olacak şekilde doğru bilgiyi iletir. Bu bilgi, akıllı sözleşmelerin etkin ve doğru bir şekilde yürütülmesi fazlasıyla önemlidir. Çünkü gerekli bilgiler Blockchain dışında olduğundan ve Blockchain hakkında bilgi almak için güvenilir bir yöntem gerekmektedir. LINK token'ı, Link ağından sağlanan verileri kullanan akıllı sözleşmeler için bir ödeme aracı olur. Doğru bilgileri iletenler ödüllendirilir.

Chainlink (LINK) Nasıl Satın Alınır?

Chainlink (LINK)'i satın alabilmeniz için Türk kripto para borsalarından Icrypex'i kullanabilirsiniz. Düşük komisyonlu ve 7/24 ilgili çağrı merkezi ve yatırımcılarını bilinçli birer yatırımcı haline getirmeyi amaçlayan eğitimleri sayesinde özellikle yeni başlayanlar için doğru bir başlangıç noktası olabilir.

Icrypex'ten banka transferi ile LINK, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, BAT, Ripple, Stellar, MenaPay ve BiLira gibi kripto paraların alım satımı ve transferini gerçekleştirebildiğiniz gibi Icrypex'ten Papara aracılığı ile de kripto paralar satın alabilirsiniz.

Icrypex web sitesi:
Icrypex Telegram kanalı:
icrypex


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version