Bahamalar, Dünyanın İlk Merkez Bankası Dijital Para Birimini Piyasaya Sürdü!

Bahamalar dijital para
Küçük Karayip adası Bahamalar, dünyanın ilk resmi merkez bankası dijital para birimini piyasaya sürdü. Bahamalar, iki yılı aşkın süredir pilot testlerinin ardından resmi olarak Sand Dollar'ı başlattı.

Karayip adası Bahamalar, dünyanın ilk resmi merkez bankası dijital para birimini piyasaya sürme konusunda devasa ekonomiye sahip devletleri geride bıraktı. Bahamalar, iki yılı aşkın pilot testlerinin ardından resmi olarak Sand Dollar'ı başlattı. Bahamalar Merkez Bankası (CBOB), CBDC'nin sosyal medyada resmi lansmanını duyurdu. Merkez bankası, kullanıma sunma konusunda elektronik ödeme şirketi Kanoo, mobil para şirketi Cash N Go ve e-ticaret platformu MobileAssist dahil olmak üzere birkaç yerel finans kuruluşuyla ortaklık kurdu.

Merkez bankası, ödemelere daha kapsayıcı erişim sağlamayı amaçlıyor

Sand Dollar ile CBOB, "yetersiz hizmet alan topluluklar ve sosyo-ekonomik gruplar için düzenlenmiş ödemelere ve diğer finansal hizmetlere daha kapsayıcı erişimi ilerletmenin yanı sıra, hizmet sunum maliyetlerini düşürmeyi ve Bahamalar'daki finansal hizmetler için işlem verimliliğini artırmayı hedefliyor. "Merkez bankası, Sand Dollar'ı cep telefonlarıyla aktarılabilecek şekilde geliştirerek sakinler için kullanımını kolaylaştırdı. Sand Dollar çevrim dışı çalışabiliyor, ayrıca internet bağlantısı olmayanlar için iyi bir ödeme seçeneği sunuyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version