Avrupa Merkez Bankası: Avrupa Halkı Dijital Euro'ya Hazırlıklı Olmalı!

Avrupa Merkez Bankası: Avrupa Halkı Dijital Paraya Hazırlansın

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, merkez bankasının muhtemelen bir dijital para birimi başlatmaya "hazırlıklı olması gerektiğini" söyledi.

Başkan Christine Lagarde Cuma günü yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın dijital para birimi başlatmak için "hazırlıklı olması gerektiğini" söyleyerek, halkın da dijital paralara hazırlıklı olması isteneceğini de sözlerine ekledi. Merkez bankası, önümüzdeki altı ay boyunca dijital euro ile bir dizi deney gerçekleştirecek ve 12 Ekim'den itibaren üç aylık bir kamuoyu istişaresi başlatacak.

Avrupa merkez bankası, halktan dijital euro'ya ağırlık vermesini istiyor 

Avrupa merkez bankası başkanı, rollerinin paraya olan güveni sağlamak olduğunu söyledi. "İhtiyaç olursa dijital bir euro çıkarmaya hazır olmalıyız" diye ekledi. Dijital euro, "nakit paranın yerini almaz, tamamlayıcı olur" diye ekledi. Hareket, tüketicilerin giderek nakitsiz ödemelere yönelmesiyle ortaya çıkıyor. ECB, Bitcoin ve Facebook'un henüz piyasaya çıkmamış Libra gibi özel oyuncular tarafından çıkarılan sözde kripto para birimlerinin gerisinde kalmaktan çekiniyor. Dijital bir para birimi, bireylerin ve şirketlerin doğrudan bir merkez bankasında, potansiyel olarak ticari bankalardan daha güvenli olan para yatırmalarına izin veriyor.

Çin, CBDC yayınlayan ilk büyük ülke olmaya artık hazır

Avrupa merkez bankasının CBDC konusundaki görüşmeleri, dijital doları araştıran ABD Merkez Bankası'nın görüşleriyle örtüşüyor. Çin Halk Bankası, son beş ila altı yıldır kendi dijital para birimi üzerinde çalışıyor ve şimdi bunu halka duyurmaya yakın. Çin, merkez bankası destekli bir dijital para birimi çıkaran dünyadaki ilk büyük ülke olacak.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version