ABD'den Blockchain İçin Tasarı!



ABD Kongresi, Amerika Birleşik Devletleri'nde Blockchain kayıtlarına yasal statü kazandırmak için bir tasarıyı yeniden sunuyor. Tasarı, akıllı sözleşmeleri yasal olarak bağlayıcı hale getirecek.

Blockchain'deki dijital imzalar, teklif edilen tasarı kabul edilirse ABD yasaları tarafından tanınacak ve uygulanabilecektir. Tasarı, akıllı sözleşmeleri yasal olarak bağlayıcı hale getirecek ve Blockchain teknolojisinin kurumsal olarak benimsenmesine zemin hazırlayacak. "2020 Blockchain Kayıtları ve İşlemleri Yasası" başlıklı yasa tasarısı, Arizona'dan Cumhuriyetçi kongre üyesi Temsilci David Schweikert tarafından tanıtıldı ve Florida'dan Demokrat bir muadili olan Temsilci Darren Soto'nun ortak sponsorluğunda yapıldı.

Yasa, ticarette elektronik imzalarla ilgili ABD yasasını değiştirmeyi amaçlıyor 

Teklif edilen tasarı, ABD'nin ticarette elektronik imzalar yasasını değiştirmeyi ve uygulanabilirliğini “elektronik kayıtlara, elektronik imzalara ve akıllı sözleşmelere genişletmeyi amaçlıyor. Ayrıca, bu tür kayıtların, imzaların ve sözleşmelerin yasal etkisi, geçerliliği ve uygulanabilirliği ile ilgili ve diğer amaçlar için tek tip ulusal standartlar sağlamak için, bir blok zinciri üzerinde veya aracılığıyla oluşturulan, depolanan veya güvence altına alınan her şeye yasal olarak bağlı imzaları genişletmeyi amaçlamaktadır. Tasarı daha önce 2018'de tanıtıldı, ancak feshedildi ve hiçbir zaman oylamaya gelmedi.

ABD'li milletvekilleri kripto para birimlerini düzenlemeye çalışıyor

Önerilen yasa tasarısı, ABD milletvekillerinin büyümeye ve genel kabul görmeye devam ederken dijital para endüstrisini düzenlemeye yönelik son çabasıdır. Daha önce Temsilciler Meclisi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) hangi dijital para birimlerinin menkul kıymetler olduğunu belirleme ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na (CFTC) kripto para borsaları üzerinde düzenleme yetkisi verme yetkisi vermek isteyen iki yeni yasa çıkardı.

Çoğu ülkedeki kripto para düzenlemeleri kanun yapıcıların yoluna devam ederken hala gri bir alandadır. ABD'nin dijital para birimlerini düzenlemeye yönelik yürüyüşündeki kilit kişilerden biri Florida'dan Darren Soto oldu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version