Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan Dijital Para Hamlesi! 🔥🔥🔥


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, dijital para alanında uzman alımına gittiğini açıkladı. Merkez bankası yetkilileri dijital para arge ekibinde çalışmak üzere takım arkadaşları aradıklarına dair bir duyuruyu buradan paylaştılar.

Duyurunun bir kısmına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ortaya koyduğu kurumsal vizyon çerçevesinde geleceğin finansal altyapısını şekillendirecek stratejik projeler yürütmektedir. Merkez Bankasının yenilikçi teknolojiler alanındaki hedeflerini gerçekleştirmesi amacı ile 2020 yılı başında Finansal İnovasyon Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Genel Müdürlük aynı zamanda Yenilikçilik Odağı (Innovation Hub) olarak faaliyet gösterecektir.

Finansal İnovasyon Genel Müdürlüğünün ana görevi, finans alanında ortaya çıkan yenilikçi teknolojileri takip ederek, merkez bankacılığının geleceğini etkileyecek konularda araştırma ve geliştirme (ArGe) faaliyetlerini yürütmek,bu faaliyetler neticesinde en iyi uygulama örneklerinin ve ilgili teknolojik altyapıların ülkemize kazandırılmasını sağlamaktır. Bankanın stratejik hedefleri doğrultusunda,Finansal İnovasyon Genel Müdürlüğünde dijital paraya ilişkin ArGe projeleri devam etmekte, bu projelerin hayata geçirilmesi için hazırlıklar yapılmakta, yapay zekâ ve makine öğrenmesi konularında uygulama geliştirme çalışmaları yürütülmektedir. Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla araştırma ve eğitim alanlarında iş birliği faaliyetlerinin yürütülmesi, etkinliklerin organize edilmesi de Genel Müdürlük ana görevleri arasında yer almaktadır.

Alınacak Kişi Sayısı: Uzman Yardımcısı (10kişi)

Çalışma Şekli: Tam zamanlı/Kadrolu


Çalışma Yeri: Finansal İnovasyon Genel Müdürlüğü (İstanbul)

BilgilendirmeAdaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında bildirdikleri e-posta adreslerine veya Bankamızinternet sitesi insan kaynakları sayfasında (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) duyuru yoluyla yapılacak ve kâğıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.


Duyurunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version