Rusya, Bazı Kripto Para Sahiplerine Ağır Cezalar Verebilir!

Rusya, Bazı Kripto Para Sahiplerine Ağır Cezalar Verebilir

Rusya Maliye Bakanlığı, kripto para varlıklarını belirli bir seviyenin üzerinde bildirmeyenler için ağır cezalar isteyen bir yasa tasarısı önerdi.

Yerel haberlere göre, Rusya Maliye Bakanlığı, ülkedeki kripto para biriminin dolaşımını ilgilendiren devlet dairelerini ele alan yeni bir yasa tasarısı gönderdi. Tasarı, Rusya Ceza Kanunu, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu, İdare Kanunu, Vergi Kanunu ve nakledilen karapara aklamayla mücadele yasasında yapılan değişiklikleri içeriyor ve tasarıya aşina olduğu iddia ediliyor . Önceki faturadaki ana değişiklikler, vatandaşların kripto işlemlerini ve kripto para birimi cüzdanlarının içeriğini beyan etme yükümlülükleriyle ilgili.

Tasarı, borsaların ve kullanıcıların kripto para varlıklarını rapor etmelerini gerektiriyor

Maliye bakanlığı, borsaların ve kullanıcıların vergi dairesini kripto para birimi işlemleri hakkında bilgilendirmelerini talep ediyor. Piyasanın, önceki yasa tasarısını Rusya'da dijital para birimlerinin dolaşımına önemli bir kısıtlama getirdiğini düşündüğünü kaydeden Kommersant, yeni yasa tasarısının daha da katı olduğunu bildirdi. “Özellikle, bir takvim yılında 100.000 ruble [1.280 $] üzerinde kripto para alan herhangi bir kişi, vergi dairesini bilgilendirmek ve bu varlıklarla yapılan işlemler ve bu varlıkların bakiyeleri hakkında yıllık bir rapor sunmakla yükümlüdür.

Kripto paraların beyan edilmemesi, hapis cezası ve ağır para cezaları ile cezalandırılabilir

Bryan Cave Leighton Paisner (Rusya) LLP'nin kıdemli vergi avukatı Dmitry Kirillov, değişikliklerin 2020 vergi dosyalama yılı için kabul edilmesi halinde ilk raporun 30 Nisan 2021'e kadar sunulması gerektiğini açıkladı. "Vergi dairesine bildirmemek için, kripto paralarınızın %30'una para cezası alabilirsiniz, ancak 50.000 ruble'den az olamaz" diye ekledi. Dijital ekonominin yasal destek komisyonu Roman Yankovsky, yılda 1 milyon rubleden [12.796 $] fazla para geçmesi halinde kripto para cüzdanının beyan edilmemesinin üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağını açıkladı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version