Güney Kore CBDC Konusunda Kararlı

Güney Kore CBDC Konusunda Kararlı

Güney Kore merkez bankası, dijital para birimini (CBDC) pilot olarak kullanma çabalarında teknik aşamaya doğru ilerliyor. İncelemeleri tamamladıktan bir ay sonra bir danışman ortağı seçecek.

Kore Bankası CBDC Hedeflerinde Yerel Danışmanlık Ortağı Arıyor


Tercih ettikleri yerel danışmanlık ortağının ayrıntıları daha sonra açıklanacak ve istekli olanlar, 2021'in sonlarında planlanan pilot uygulamasının başlatılmasını hızlandırmak için ilk aşamadan elde edilen test sonuçlarına dayanarak BOK'un CBDC'nin mimarisini tasarlamasına yardımcı olmanın ayrılmaz bir parçası 
olacak. 

"Kore Bankası (BOK), dijital para sistemini çalıştırmak için genel iş sürecini ve mimariyi haritalamak için bir danışman ortağıyla birlikte çalışacak ve her iki taraf da pilot sistemi zamanında başarılı bir şekilde kurmak için özel eylem planları hazırlayacak."

Dijital Kazanılan Sunumu Hızlı Takip Etmek İçin İşbirliği


Bu, Kore Bankası (BOK)'nın CBDC girişimlerini yavaşlatabilecek olası düzenleyici engelleri araştırmak için bir yasal danışma komitesi kurmasından yaklaşık üç ay sonra gerçekleşti.

Ekip altı üyeden oluşuyor ve Mayıs 2021'e kadar merkez bankasına tavsiyelerde bulunacak. Hepsi ticaret hukuku ve Fintech uzmanları.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version