DeFi Protokolü bZx Üçüncü Kez Hacklendi, 8 Milyon Dolar Kaybetti

DeFi Protokolü bZx Üçüncü Kez Hacklendi, 8 Milyon Dolar Kaybetti

BZx hacklemesi 8 milyon doların üzerinde kayıpla sonuçlandı. Hack, bu yılın üçüncüsü merkezi olmayan finans protokolü oldu.

DeFi yenilikleri büyümeye devam ediyor, ancak tekrarlanan saldırılar, DeFi alanının ne kadarının hala büyük ölçüde deneysel olduğunun altını çiziyor.
Merkezi olmayan bir finans kredisi protokolü olan bZx, bu yıl üçüncü kez saldırıya uğradı ve kullanıcı mevduatında 8 milyon doların üzerinde kayıpla sonuçlandı. Bu, bildirildiğine göre bZx protokolünde kilitlenen toplam değerin %30'unu temsil ediyor.

Merkezi olmayan finans veya DeFi, kripto endüstrisinde hızla büyümeye devam ediyor. Geleneksel merkezi kurumlardan ayrı merkezi olmayan finansal araçlar yaratma girişimi kripto endüstrisinde hızla artıyor - ancak DeFi'nin sorunları da yok değil. Bu en son bZx hack, DeFi alanı için büyüyen bir dizi acının en sonuncusudur.

"DeFi içinde pek çok olağanüstü yenilik var, ancak aynı zamanda pek çok riskli test edilmemiş ürün de var. Kullanıcılar ve yatırımcılar fonlarını taahhütte bulunmadan önce dikkatli olmalı.

Saldırı haberleri çıkarken, bZx ekibi Twitter'daki müşterilerine fonların risk altında olmadığını ve kredileri kapatmaya gerek olmadığını söyledi.

Ancak, bir mühendisin bZx'in güvenlik açığını hasarın gerçekleşmesinden saatler önce keşfettiği iddia ediliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version