Dijital Yuan Lansmanı Yaklaşırken Çin, 109 Milyar Dolardan Fazla ABD Tahvili Sattı

Dijital yuan Lansmanı Yaklaşırken Çin, 109 Milyar Dolardan Fazla ABD Tahvili Sattı

Çin Halk Bankası, merkezi dijital yuan'ın lansmanına yaklaşırken 2020'nin ilk yarısında 109 milyar doların üzerinde tahvil sattı.

Yerel haber kuruluşu Global Times'a göre, Çin'in ABD Hazine tahvillerini şu anki 1 trilyon doları aşan seviyeden 800 milyar doların biraz altına çekmesi muhtemel. Azalmış riske maruz kalmanın ana nedeni, ABD Merkez Bankası tarafından basılan rekor miktarlarda ABD dolarıdır ve bu da yatırımcılar ve merkez bankaları arasında yakın enflasyon korkusuna yol açar. Rapora göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin yönetimine yönelik defalarca saldırıları olmasının bir başka nedeni de var.

Asya ülkesi şu anda dünyanın en büyük ikinci ABD borcu sahibidir, ancak Asya ülkesi son yıllarda ABD tahvillerini azaltmaktadır. Yalnızca bu yılın ilk yarısında Çin, tahminen 106 milyar dolar değerinde ABD tahvili sattı ve bu da 2019'a göre %3,4 düşüş gösterdi. Çin'deki Şangay Üniversitesi profesörü Xi Junyang, Çin'in düşüş yolunda ilerlediğini söyledi. ABD tahvillerinin varlığı 1 trilyon dolardan 800 milyar dolara çıktı. Ancak, "Çin, askeri bir çatışma gibi uç bir durumda tüm ABD tahvillerini satabilir."

Çin'in ulusal dijital para biriminin lansmanı yaklaşıyor

Merkez bankası uzun süredir ulusal dijital para birimi üzerinde çalışıyor ve şu anda lansmana yakın. Çin merkez bankası, Çin'in Pekin kentinde gerçekleşecek 2022 Kış Olimpiyatları Oyununda DCEP adlı ulusal dijital para birimini kullanmayı planlıyor. Merkez bankasında bir yönetici olan Sun Guofeng, dijital para biriminin kesin lansman tarihinin şu an için belirsiz olduğunu kaydetti. Ancak Guofeng, ülkenin spor etkinliği sırasında kullanmayı planladıkları için 2022 Kış Olimpiyat Oyunlarından önce yayılmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version