Çin, Havacılık Merkezini Blockchain İle Donatacak!

Çin, Havacılık Merkezini Blockchain İle Donatacak

Blockchain firması CyberVein, Çin'de kurulan yeni bir havacılık merkezinde blockchain tabanlı bir yönetişim sistemi kurmaya hazırlanıyor.

Umut Veren Bir İşbirliği


CyberVein bir orta gönderi 8 Eylül 2020 tarihinde, "Wenchang International Aerospace City" adlı bir projenin geliştirilmesi için Çin'in Hainan Eyaleti bölgesel hükümeti ile ortaklık yaptı.

Bu ortaklığın amacı, blok zinciri tarafından desteklenen bir yönetişim çözümü olan "Akıllı Beyin Planlama ve Tasarım Enstitüsü" nü geliştirmek ve kurmaktır.

Blockchain firması, Çinli teknoloji devleri Huawei ve Kingsoft'u içeren Wenchang Uluslararası Havacılık ve Uzay Merkezi'nin geliştirme sürecini yoğunlaştırmak ve optimize etmek için belirlenmiş 12 firmadan biridir.

CyberVein'in dağıtılmış muhasebe teknolojilerindeki uzmanlığı, kentsel kamu kaynaklarını gerçek zamanlı olarak düzenlemek için kullanılacak.

Büyük Ölçekli Bir Proje


Söz konusu havacılık merkezi, amacı havacılık endüstrisi etrafında dönen çeşitli faaliyetleri yürütmek olan bilimsel ve teknolojik bir metropoldür.

Ayrıca, ortaya çıkan ürün ve hizmetleri uluslararası ölçekte pazarlamak için bir pazar yeri olarak kullanılacaktır.

Şehir, 12 milyon metrekareden fazla bir alanı kaplayacak ve kırka yakın araştırma ve geliştirme alanına ev sahipliği yapacak.

İlgili çeşitli sektörler arasında ağır uzay ekipmanlarının montajı, uzay araştırması, deniz ekolojisi, uzay yeniden üretimi, kültür turizmi ve sürekli eğitim yer alıyor.

İnşaat tamamlandığında, şehrin "Çin'in önde gelen havacılık kültürü ve turizm şehri" olması ve 2050 yılına kadar Hainan Serbest Ticaret Limanı'nın on bir büyük bölgesinden biri olması bekleniyor.

Şehrin geliştirme çalışmaları bir aydan kısa bir süre önce başladı ve site daha önce yörüngede bir uydu fırlatma merkezi barındırıyordu.

Havacılık Sektöründe Gelişen Blockchain


Blockchain teknolojisi, Havacılık endüstrisinde artan kullanıma tanık oldu.

ABD uzay ajansı NASA, blockchain tabanlı bir iletişim çözümünün geliştirilmesi için iki firmaya fon sağladı.

Uçak devi Boeing Mart ayında, uçaklarını geliştirmek için kullanılan parçaların izlenmesine yardımcı olan blockchain tedarik zinciri platformu GoDirect Trade'in hizmetlerini kullandı.

Ayrıca sektörün farklı yönlerinde blockchain teknolojisi ve kripto para ödemelerinin entegrasyonuna yönelik adımlar atıldı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version