Kripto Para Borsası Bithumb'a Polis Şoku! 🔥

Kripto Para Borsası Bithumb'a Polis Baskını

Seul polisinin Güney Kore'deki en büyük kripto para borsası olan Bithumb'a baskın düzenlediği ve Seul Büyükşehir Polis Teşkilatı'nın Bithumb'un ofisinde arama ve el koyma soruşturmaları yürüttüğü bildirildi.

Yerel bir yayın raporuna göre, başkent Seoul Metropolitan Polis Teşkilatında bir istihbarat suç birimi olan Seoul Shinmun'un Gangnam Bölgesindeki Bithumb ofisinde arama ve el koyma soruşturmaları yürüttüğü bildirildi. Bithumb Kore'de yönetim kurulu başkanı Lee Jung Hoon ve Bithumb Holdings'in dahil olduğu devam eden bir polis soruşturmasıyla bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Borsa, ekonomik dolandırıcılık iddiasıyla soruşturuluyor.

Bithumb, 25 milyon dolar değerinde yerel BXA tokenlerini önceden satmakla suçlanıyor

Güney Kore'nin önde gelen kripto borsası Bithumb, yaklaşık 30 milyar won (25 milyon $) değerinde yerel BXA tokenlerini yatırımcılara önceden satmakla suçlanıyor ve daha sonra token'ı listelememenin yatırımcılarda kayıplara yol açtığı iddia ediliyor. Kripto para borsasının, Singapur merkezli BK Group tarafından satın alınmasıyla ilgili olarak 2018'de BXA tokenleri çıkardığı bildirildi. Token, Bithumb'ın yerel belirteci olarak tanıtıldı ve sonunda 25 milyon dolarlık yatırımcı hasarına neden olan yüksek ölçekli dolandırıcılığa karıştı. Bithumb, ülkenin en büyük kripto para birimi borsası ve küresel olarak ortalama günlük işlem hacmine göre dokuzuncu en büyük borsa.

Güney Koreli yetkililer kripto borsası Coinbit'e el koydu

Güney Kore polisinin, işlem hacimlerini şişirdiği iddiasıyla yerel kripto borsası Coinbit'i ele geçirdiği bildirildi. Seoul Shinmun raporuna göre, yetkililerin sahtekarlık iddiaları nedeniyle kripto para borsası Coinbit'in ofisleri basıldı. Kripto para borsası, ticaret hacimlerini şişirmek için birden fazla "hayalet hesap" kullanmakla suçlanıyor. Coinbit'in işlem hacminin yaklaşık %99'unun son aylarda manipüle edildiği iddia edildi, bu da kripto para borsası için en az 84 milyon dolarlık “haksız kar” ile sonuçlandı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version