Bitcoin'in Kaderi Artık Kendi Elinde Değil mi?

bitcoin haberleri

Bitcoin'in 48 saatlik çöküşünü tamamlamasının üzerinden 6 gün geçti ve 2000 dolara yakın değer kaybetti. O zamandan beri, Bitcoin 10.400 dolar ile 10.100 dolar aralığında hareket etti. Kısa bir süre de 10.463 dolar ve 9.890 dolarları  gördü. Bitcoin kendi içerisinde bir mücadele yaşadı.

Bu çalkantılı dönemde, stabilcoin'lerin Bitcoin üzerindeki etkisi mercek altına alındı.

Santiment'in en son yayınına göre, borsalardaki stabilcoin aktivitesi ile Bitcoin'in kısa vadeli piyasası arasında kesin bir korelasyon var. Veriler, 4 Eylül'de Bitcoin'in 12.000 dolardan düşüşünün hemen ardından 24 saat içinde 1.087 milyar USDT'nin borsalara aktarıldığını gösteriyor.



Bitcoin'in 10,5 bin doların altına düşmesiyle 46,1 milyon BUSD'nin de Binance'e taşındığı bildirildi.

Bitcoin Stablecoin Arz Oranı, grafiklerde tüm zamanların en düşük seviyesi olan 10.90'dayken, üç hafta önceki seviyesinin altına iniyor. Bu seviyeye düşen SS oranı, stabilcoinlerin BTC üzerinden satın alma gücünün sektörde hiç bu kadar yüksek olmadığı anlamına geliyordu. Şimdi, bu potansiyel olarak birden fazla yöne gidebilir.

Birincisi, Bitcoin ile ilgili herkesin beklediği ve umduğu bir yükseliş dönüşü. Stabilcoin'ler halihazırda BTC'ye göre sapma sergilediğinden, USDT ve diğer stabilcoin'lerden gelen sermaye BTC'ye geri döndüğünde daha yüksek bir SS oranı BTC'ye yardımcı olabilir.

İkincisi, kripto para borsalarının şu anda Tether'in varlığı nedeniyle oldukça sınırlı olduğu düşünüldüğünde, altcoin'lerin, Temmuz-Ağustos aylarında olduğu gibi Bitcoin'den önce tekrar toparlanması pek olası değil. Ethereum, Bitcoin'den önce bir rallinin kokusunu aldı ve ardından tüm ekosistem bundan yararlandı.

Son olarak, önümüzdeki birkaç hafta içinde SS oranının daha da düşmesi için güçlü bir şans var, bu da borsalara daha fazla stabilcoin girebileceği anlamına geliyor. Balinalar muhtemelen bir süre daha düşük bir fiyata 9600 - 9800 dolarlık düşük bir seviyeye girmek için geri çekilebilir, Bitcoin'in fiyat açısından karlılığın maksimum olduğu bir hareketten faydalanabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version