Bitcoin, Son Üç Yılda Eylül'de Ortalama %12 Kaybetti

Bitcoin, Son Üç Yılda Eylül'de Ortalama %12 Kaybetti

Eylül, tarihsel olarak Bitcoin fiyatı için hoş olmayan bir ay oldu. Sadece son üç yılda, BTC Eylül ayı boyunca ortalama %12 kaybetti.

Büyük borsalarda Bitcoin (BTC) fiyatı, son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 2.52'lik düşüşle 10.550 dolara kadar düştü ve genel piyasada da, yani altcoin'lerde de düşüş yaşandı.

Merkezi olmayan finans ile ilgili token'lar son zamanlarda özellikle keskin bir düşüş yaşadı ve BTC'nin hafta sonu daha da yükselememesi nedeniyle değerlemedeki düşüş, DeFi token'ından herhangi bir fayda sağlamadı.


S&P 500 nereye, BTC oraya

Kripto para piyasasının değerlemedeki düşüşü elbette bir boşlukta gerçekleşmiyor. S&P 500 Endeksi Eylül ayında 3,600'e yaklaşan seviyelerden yaklaşık 3,300'e düştü.


S&P 500 Endeksi zorlanırken, önde gelen kripto para biriminin fiyatının da Eylül ayında bir yer edinmeyi zor bulması şaşırtıcı değil. Kraken'in Ağustos ayı Bitcoin Volatilite Raporu'nda belirtildiği gibi, BTC ile S&P 500 arasındaki korelasyon geçen ay 0,84'e kadar yükseldi.

Değişken bir yıl boyunca geleneksel pazarları sarsan yaygın ekonomik belirsizlik ve Avrupa'da artan COVID-19 vakaları ile, kripto para birimleri gibi riskli varlıkların borsa düşüşleri sırasında kazanç elde etmek için mücadele edebileceğini akla getiriyor.

Bitcoin Eylül ayında düşüyor (hatırlıyor musun?)

Ayrıca, Eylül BTC için hiçbir zaman dostça bir ay olmadı.

Bu tarihsel bağlam göz önüne alındığında, BTC'nin şu anda bu ay yaklaşık yüzde 9 oranında düşüşü de şaşırtıcı olmamalı.

Son üç yıldır piyasalara baktığımızda, Eylül ayı için işler oldukça kasvetli görünüyor. 2017 yılında, fiyat yaklaşık %11.8, 2018 yılında – %6.3 ve 2019 yılında – %17.7 düştü. Ortalama olarak, bitcoin son üç yılda Eylül ayında yaklaşık %12 kaybetti.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version