Avustralya'dan Dikkat Çeken Dijital Para Kararı!

Avustralya'dan Dijital Para Kararı

Avustralya merkez bankası, bir merkez bankası dijital para birimi çıkarmaya gerek görmediğini söyledi. Ülkelerdeki merkez bankaları CBDC'leri keşfetmeye devam ediyor.

Yayınlanan bir rapora göreAvustralya Merkez Bankası, ödemelerle ilgili yakın tarihli bir makalede, CBDC'lerin faydalarına şüpheyle yaklaştığını ve özel sabit paralar ve parasal sistem üzerindeki potansiyel etkileri konusundaki endişelerini dile getirdi. Ülkenin yeni gerçek zamanlı ödeme platformunun ışığında, merkez bankası, merkezi olarak yayınlanan bir dijital para birimini benimsemek için güçlü bir politika argümanı olmadığını söyledi. Avustralyalıların diğer ülkelerdeki insanlardan nakitten dijital ödemeye geçiş konusunda daha isteksiz oldukları bildiriliyor.

Merkez bankası dijital para birimine geçme ihtiyacı görmüyor

Merkez bankası, şu anda dijital para birimine geçiş için hiçbir ivme olmadığını söyledi. Özellikle, devam eden COVID-19 salgını sırasında, banka kağıt banknotları "Avustralyalılar bunları kullanmaya devam etmek istedikleri sürece" destekleme sözü vererek Avustralya genelinde nakit kullanımı gerçekten arttı. Merkez bankası, Facebook'un Libra'sı gibi uygulanabilir bir lansmana yaklaştığı bildirilen dijital para birimleri için bile, banka CBDC'lerin birkaç potansiyel dezavantajını işaret ederken, düzenleyici resmin oldukça belirsiz kaldığını söyledi.

Ülkelerdeki merkez bankaları CBDC'leri keşfetmeye devam ediyor

Sosyal medya devi Facebook, geçtiğimiz yıl Libra kripto projesini duyurduğundan bu yana, birçok ülkedeki merkez bankaları, CBDC'lerin olasılığına ciddi bir şekilde bakmaya başladı. Çin Halk Bankası ulusal bir dijital para sorunu ilk büyük merkez bankası olmak için tüm kümesidir. Merkez bankası, DCEP olarak adlandırılan ulusal dijital para birimi üzerinde son beş ila altı yıldır çalışıyor ve şu anda bunu genel halka çıkarmaya çok yakın. Daha önce bildirildiği gibi, Uluslararası Standartlar Bankası, 2020'de CBDC'nin Bitcoin ve Libra'dan daha fazla arandığını ortaya koydu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version