Avrupa Merkez Bankası'ndan Stabilcoin Raporu!

Avrupa Merkez Bankası'ndan Stabilcoin Raporu

Avrupa Merkez Bankası, stabilcoin'lerin adlarının değiştirilmesi gerektiğini savunurken, stabilcoin'leri düzenlemek için gerekli araçlara sahip olduğuna inanıyor. Stabilcoin'lerle ilgili yakın tarihli bir raporda, Avrupa Merkez Bankası (ECB), kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğini savunarak adlarının doğruluğunu sorguladı. Makale ayrıca, stabilcoin'lerin, yeterince düzenlenirse dijital ekonomide önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı.

ECB: Stablecoin'lerin Adı Uygun Olmayabilir

İster ABD doları gibi bir itibari para birimi, isterse altın gibi emtialar ile destekleniyor olsunlar , son derece değişken kripto para piyasasına "istikrarlı" bir alternatif sağlamak için sabit paralar yaratıldı. Kripto para birimi alanındaki rolleri son birkaç yılda hızla genişliyor.

Ancak, görünen o ki, ECB "stabilcoin" terimini uygun bulmuyor. ECB, stabilcoin'lerin doğasını, kullanım durumlarını ve potansiyelini inceleyen yakın zamanda yayınlanan bir makalede şunları yazdı:

"Stabilcoin" terimi, stabilcoin'lerin içsel istikrarı ve bir para biçimi olarak kullanılabilirliği açısından olumlu çağrışımlara sahip olarak algılanabilir, ancak bu özellikler ne kendi içlerinde ve kendi başına stablecoinlere özgü ne de ayrıcalıklıdır - bunun yerine onlar ancak uygun tasarım ve etkili risk yönetimi ile elde edilebilir.
Belgenin daha da altında, ECB, stabilcoinlerin kullanımına ilişkin net düzenleyici ilkeler oluşturduktan sonra adın değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Belge bir alternatif sunmasa da, "vurguyu ihraççının istikrar vaadinden uzaklaştırmak için bir terminoloji seçimi" olması gerektiğini söyledi.

ECB, Stabilcoin'leri Düzenleyecek Araçlara Sahiptir

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na benzer şekilde, ECB, stabilcoin'lerin uygun bir yasal çerçeve gerektirdiğini savundu. Ancak rapor, merkez bankasının somut düzenlemeler oluşturmak için gerekli araçlara sahip olduğunu vurguladı.

Eurosystem'in gözetim çerçevesi, kullanılan teknoloji ve organizasyonel kurulumdan bağımsız olarak ödeme sistemleri olarak nitelendirilen stabilcoin düzenlemelerini kapsayacaktır.

Ayrıca, son kullanıcılar arasında ödeme işlemlerinin yürütülmesi için standartlaştırılmış ve ortak kurallar belirleyen stabilcoin düzenlemeleri, şu anda revize edilmekte olan ödeme araçları ve şemaları için gözetim çerçevesine girebilir.

ECB, bankalara stabilcoin ile ilgili faaliyetlerden kaynaklanan riskleri azaltmalarına olanak tanıyan bir dizi “denetim yetkisi” sağladığını iddia etti. Bununla birlikte, bankalar, stabilcoin kullanımındaki rollerini orantılı hale getirmek için uygun bir risk yönetimi çerçevesi oluşturmalıdır.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version