Avrupa Merkez Bankası Dijital Para İle İlgili Rapor Yayınlayacak! 🔥🔥🔥

Avrupa Merkez Bankası Dijital Para İle İlgili Rapor Yayınlayacak

Avrupa Merkez Bankası yakında bir merkez bankası dijital para biriminin çıkarılmasıyla ilgili bir rapor yayınlayacak. Ancak halk yanıt verene kadar herhangi bir karar vermeyecek.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde bugün, bankanın yakında bir Avrupa dijital para birimi hakkında bir rapor yayınlayacağını söyledi.


Raporu yayınladıktan sonra, Avrupa Merkez Bankası halka danışacak. Lagarde, bankayı sürekli olarak araştırmaya CBDC'ye öncelik vermeye zorladı.
ECB Başkanı Christine Lagarde bugün yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın dijital euro araştırmasının uzun zamandır beklenen sonuçlarının yakında "önümüzdeki haftalarda" açıklanacağını söyledi.

Ledger Wallet Kazanmak İçin Tıklayın!

Ama bu son söz olmayacak. Avrupa genelinde perakende kullanım için bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmanın avantaj ve dezavantajlarını detaylandıran bulgular, geri bildirim için kamuoyuna sunulacak.

Totoloji riski altında olan bir merkez bankası dijital para birimi, bir ülkenin merkez bankası tarafından dijital biçimde verilen paradır. Bununla birlikte, şu anda hiçbir ülke bir CBDC düzenlemediğinden, gerçekte alacağı biçim henüz bilinmemektedir. Bu yüzden onları incelemeye ihtiyaç var.

ECB'nin banka personelinin düşüncelerine bir bakış sağlayan Ocak 2020 çalışma raporuna göre, bir merkez bankası Bitcoin'e benzer, ancak her yerde kabul edilen merkezi olmayan bir dijital token çıkarabilir. Ayrıca, merkez bankasının kendi içindeki her ev ve işletme için hesaplar oluşturabilir, bu da ticari bankaların rollerini değiştirir ama onları ortadan kaldırmaz.

Rapor ayrıca, bir Avrupa CBDC'nin perakende işlemleri daha güvenli ve verimli hale getirebileceğini, fiziksel parayı kaldırarak kara para aklamayı engelleyebileceğini ve Euro Bölgesi'nin para politikasını güçlendirebileceğini buldu.

Uluslararası Para Fonu başkanı olarak sekiz yıllık görev süresinin ardından Kasım 2019'da ECB başkanı olan Lagarde, 19 Avrupa ülkesi için para politikası oluşturan organizasyonu denetliyor. Uluslararası Ödemeler Bankası'na göre, işlemlerin yaklaşık üçte birinde kullanılan Euro, ABD dolarının ardından dünyada en çok işlem gören ikinci para birimidir . Bu nedenle, onu dijital forma sokmak büyük bir değişim olacaktır.

Lagarde ECB'ye katıldığında, dijital para birimine bakması pek de şaşırtıcı değildi. Lagarde, 2018'de, randevusundan bir yıl önce Singapur'da bir teknoloji konferansına verdiği demeçte , "Dijital para basma olasılığını göz önünde bulundurmamız gerektiğine inanıyorum."

Bir düşünün, ECB'nin var. Lagarde, Aralık 2019'da, merkez bankasının "eğrinin önünde" olmasını istediği için bir ECB görev gücünü dijital para biriminde hızlandırdığını kamuoyuna açıkladı. Sonuçta, Avrupa CBDC'leri inceleyen tek ekonomik bölge değil - Japonya, ABD ve birkaç düzine diğer merkez bankasının hepsinin CBDC projeleri veya çalışmaları var.

Görev gücünden gelecek rapor, ECB'nin devlet tarafından yayınlanan dijital para birimleri hakkındaki en kapsamlı açıklaması olmayı vaat ediyor. Lagarde, Avrupa Merkez Bankası ve euro kullanan 19 üye devletten oluşan Eurosystem'in hangi yolu izleyeceğine karar vermediğini belirtmesine rağmen, lehte görünüyor.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version