Almanya'dan Kripto Paralar Hakkında Yeni Karar!

Almanya'dan Kripto Paralar Hakkında Yeni Karar

Alman Federal Mali Denetleme Kurumu, kripto para ATM'lerinin çalışması için lisans ve izin gerektiren yeni düzenlemeleri duyurdu.

Alman Federal Mali Denetleme Kurumu veya BaFin, Bankacılık Yasası kapsamında kripto para ATM'lerinin kurulumu ve işletimi için lisans ve izin gerektiren yeni önlemler açıkladı. Finansal düzenleyicinin web sitesinde yer alan bir bildirime göre, kripto para ATM'leri bankacılık işini oluşturduğu, bu da onların yasal sorumluluklarına tabii oldukları anlamına geldiği ifade edildi.

Alman mali regülatör, dijital para birimlerini bir tür finansal araç olarak sınıflandırdı

Bu yılın başlarında, Alman mali düzenleyici dijital para birimlerini bir tür finansal araç olarak sınıflandıracağını duyurdu. Açıklamadan bu yana, düzenleyici, bunu diğer mali hizmetlerin düzenlemesiyle uyumlu hale getirmek amacıyla sektördeki düzenlemeleri sıkılaştırmak için birkaç adım attı. BaFin ayrıca saklama hizmetleri için lisans vermeyi zorunlu kıldı, bu da düzinelerce Alman kurumunu müşterilerine kripto para saklama hizmetleri sunmaya yetkili hale gelmeleri için lisanslama sürecine verecek. Şu anda Almanya'daki birçok şehirde kurulu 28 kripto para ATM bulunmaktadır ve müşterilere BTC ve ETH dahil olmak üzere bir dizi dijital para birimi satın alma şansı sunmaktadır.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version