ABD Vatandaşları CBDC'ye Karşı mı?

ABD Vatandaşları CBDC'ye Karşı mı?

Kripto para madenciliği firması Genesis Mining tarafından yapılan yeni bir ankete göre, çoğu ABD vatandaşı bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi'nin (CBDC) kullanılmasına karşı çıkıyor. Genesis madenciliği tarafından yapılan bir anket, 400 katılımcının %25'inden daha azının hükümetin kağıt parayı dijital bir dolar lehine bırakması önerisine katıldığını, yarısından fazlasının ise karşı çıktığını keşfetti. CBDC taraftarlarının sayısı son 12 ayda neredeyse iki katına çıktı.

Vatandaşların çoğu bir CDBC'yi desteklemiyor

Ankete katılanların %85'inden fazlası kripto para birimlerine aşinalıklarını ifade ettiler, ancak suç faaliyetleriyle ilişkili birçok kripto para birimi, muhtemelen ulusal bir dijital para birimi için zayıf  bir katkıda bulunuyor. Anket, Cleveland Federal Rezerv Başkanı Loretta Mester'in Fed'in devam eden küresel pandemi boyunca CBDC'nin risklerini ve faydalarını araştırdığını ortaya çıkardığı aynı hafta yayınlandı. Rapor ayrıca, genel halk arasında parasal okuryazarlığın zayıf olduğunu belirleyerek, ankete katılanların yalnızca %38'inin ABD dolarının altın, tahvil veya petrol ile desteklendiğine inandığını, %13'ünün ise bilmediğini tespit etti.

Federal Rezerv, CBDC ile ilgili devam eden araştırmanın ayrıntılarını açıkladı

Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı, merkez bankasının potansiyel bir dijital dolar konusunda devam eden araştırmasının ayrıntılarını açıklamıştı. Loretta Mester, Federal Rezerv'in salgından önce merkez bankası dijital para birimlerini araştırdığını vurgulayarak Yönetim Kurulu'nun "potansiyel faydalarını anlamak için bir dizi dağıtılmış defter platformu oluşturup test ettiğini" belirtti.

Başkan ayrıca, Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile Boston Fed arasında çok yıllı bir ortaklık da dahil olmak üzere bölgesel Federal Rezerv şubelerinden girişimlerin yanı sıra Fed'in New York Şubesi ve Uluslararası Ödemeler Bankası arasındaki işbirliğine dikkat çekti.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version