ABD'den Yeni Bir Blockchain Girişimi!

ABD'den Yeni Bir Blockchain Girişimi!

ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı, ABD Uzay Kuvvetleri ile birlikte, veri koruma stratejisini geliştirmek için Xage Security olarak bilinen Silikon Vadisi merkezli blockchain firmasını işe aldı.

ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ile birlikte ABD Uzay Kuvvetleri (USSF), veri koruma stratejisini geliştirmek için Xage Security olarak bilinen Silikon Vadisi tabanlı bir blockchain firmasını kullandı. Xage'in CEO'su Duncan Greatwood, Uzay Kuvvetleri ile olan çalışmalarının esasen tek bir soruya dayandığını açıkladı: "Aynı anda birçok farklı uydunun birlikte başarılı ve güvenli bir şekilde çalışmasını nasıl sağlarsınız ?"

Xage, birbirleriyle iletişim kurmak için tasarlanmış blok zinciri programlarını kullanacak. 

Silikon vadisi tabanlı blok zinciri şirketi Xage, birbirleriyle iletişim kurmak için tasarlanmış tescilli blockchain tabanlı yazılım programları koleksiyonu olan Security Fabric'i kullanacak. Security Fabric, bir ağdaki bireysel düğümlere erişimi doğrulamak ve bir ağdaki verilerin güvenilir olduğundan emin olmak için blok zinciri kullanıyor. Xage'in Güvenlik Dokusu, askeri ve sivil uyduları yer istasyonlarına kurcalamaya dayanıklı ve güvenli bir şekilde bağlamakla ilgili zorlukları ele almak için kullanılacak. Xage daha önce petrol ve gaz şirketleri için blockchain tabanlı güvenlik çözümleri geliştirmeye çalıştı. Blockchain firması, yağ yastıklarının bağımsız olarak ve bir grubun parçası olarak çalışmasını sağlayan bir altyapı inşa etti.

NASA ayrıca blockchain teknolojisinin kullanımını da araştırıyor

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uydular arası iletişim için blockchain teknolojisinin kullanımını da araştırıyor. Blockchain teknolojisinin kullanılması, uyduların kendi takımyıldızıyla ilgili paylaşılan verileri depolamasına ve otonom iletişimi mümkün kılacak. Blockchain Ledgering ile Uzay İletişimi Yeniden Yapılandırma ve Haritalama, Orbit Logic'in mevcut otonom planlama sistemi ile birleştirilecek ve "takımyıldızın bir bütün olarak ajan destekli varlık ekip stratejileri aracılığıyla daha büyük genel sistem faydası elde etmesine izin verecek."

Devam eden pandeminin ortasında bu yıl blok zincirinin benimsenmesi dünya çapında önemli ölçüde arttı. Ülkelerdeki düzenleyiciler, blockchain teknolojisinin potansiyelini kabul ettiler.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version