ABD'den Stabilcoin'ler Hakkında İlk Resmi Kılavuz!

ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi, geleneksel para birimi ile desteklenen kripto para birimi olan stabilcoin'ler hakkındaki ilk resmi kılavuzunu yayınladı.

ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) Pazartesi günü, değeri geleneksel para birimlerine bağlı olan kripto para birimi olan stabilcoin'ler hakkındaki ilk resmi kılavuzunu yayınladı. OCC kılavuzu, ABD bankalarının stablecoin ihraççılarına hizmet verebileceğini doğruladığı için potansiyel olarak oyunun kurallarını değiştiriyor. ABD Bankaları zaten kripto para ihraç edenlere hizmet veriyor, ancak düzenlenmemiş kripto para pazarının çeşitli bölümlerinde olduğu gibi, bunu yapmanın potansiyel olarak yasa dışı olabileceği endişesi her zaman olmuştur.


Karar, yalnızca bire bir bazda tek bir fiat para birimi ile desteklenen stabilcoin'ler için geçerli

OCC tarafından belirlenen mevcut yasaya göre, stablecoin'lerin yasallığı artık netleştirildi. Para Birimi Sorumlusu Brian Brooks, yaptığı açıklamada, Ulusal bankaların ve federal tasarruf birliklerinin şu anda her gün milyarlarca doları içeren stabilcoin ile ilgili faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. "Bu görüş, federal bankacılık sistemindeki bankalara bu müşteri hizmetlerini güvenli ve sağlam bir şekilde sunmaları için daha fazla düzenleyici kesinlik sağlıyor" diye ekledi. Açıklamada ayrıca, kararın yalnızca bire bir bazda tek bir fiat para birimi ile desteklenen kripto için geçerli olduğu açıklandı.

Stabilcoin hizmetleri sunan bir banka tüm düzenlemelere uymalıdır

Bir stabilcoin projesini desteklemek için hizmetler sunan bir banka, geçerli tüm yasa ve düzenlemelere uymalı ve bir stablecoin ihraççısı ile bir ilişkiyi sürdürmekle ilişkili risklerle orantılı olarak uygun kontroller oluşturmalı ve yeterli durum tespiti yapmalıdır.

Stabilcoin'ler için iyi haber olsa da, "tek fiat para birimi" kısmı Facebook destekli Libra Derneği için işleri karmaşıklaştırabilir.

Facebook'un uzun süredir planlanan çevrim içi kripto para biriminin en son enkarnasyonunun, Libra para birimini desteklemek için yatırılan birden fazla para birimine sahip olan Facebook'a dayandığı söyleniyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version