ABD, Seçim Hilesi Gerekçesiyle 23 Kripto Para Adresini Kara Listeye Aldı

ABD, Seçim Hilesi Gerekçesiyle 23 Kripto Para Adresini Kara Listeye Aldı

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırım listesine Rusya bağlantılı dört kişiyi ve 23 kripto para hesabını seçim müdahalesine karıştıkları iddiasıyla bağlantılı olarak kara listeye ekledi.

ABD Hazine Bakanlığı, seçim müdahalesi operasyonunu finanse etmek için kullanıldığını iddia ettiği 23 dijital para birimi adresini kara listeye aldı. Bakanlık ayrıca, seçim müdahalesine karıştıkları iddiasıyla bağlantılı olarak yaptırımlar listesine Rusya bağlantılı dört kişiyi de ekledi. ABD Hazinesi, Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) aracılığıyla Moskova'yı ABD siyasi partileri arasında anlaşmazlığa yol açmak ve seçmenleri etkilemek için çeşitli vekiller kullanmakla suçladı.

Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC), dijital para birimlerinin IRA'nın operasyonlarının merkezinde yer aldığını iddia ederek, "IRA, dünya çapında devam eden kötü huylu etki operasyonlarını ilerletmek için faaliyetleri finanse etmek için kripto para birimi kullanıyor." OFAC, Rus organizasyonu tarafından ABD'deki faaliyetlerini finanse etmek için kullanıldığını iddia ettiği 23 kripto para birimi adresini listeledi. Diğer bazı adreslerden biri 595.000 ABD Doları değerinde BTC işlemiyle daha büyük miktarlar aldı, diğeri ise 253.000 ABD Doları değerinde ETH aldı.

Rus ajanlar ABD seçimlerine müdahale etmekle suçlandı

OFAC ayrıca yaptırım listesine Rusya bağlantılı dört kişiyi ekledi ve onları Moskova tarafından ABD seçimlerini etkilemek için kullanmakla suçladı. Andrii Derkach'ın Ukraynalı bir parlamento üyesi olduğu suçlanmasına karşın, OFAC onun on yıldır aktif bir Rus ajanı olduğunu iddia ediyor. ABD'ye göre Derkach, 2020 başkanlık seçimleri için Trump kampanyasıyla yoğun bir şekilde bağlantılı. Hazine, "Andrii Derkach ve diğer Rus ajanları, Amerika Birleşik Devletleri ve dünyanın başka yerlerindeki seçimleri etkilemeye çalışmak için manipülasyon ve hile kullanıyor." Anton Andreyev, Artem Lifshits ve Darya Aslanova, yaptırım listesindeki diğer üç isim.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version