Tek Tuşa Bastı ve 1.400 Bitcoin'ini Kaybetti ❗❗❗

Bitcoin hırsızlık

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve tüm kripto para yatırımcılarını tehlikeli bir şekilde hedef alan eski bir dolandırıcılık yöntemi günümüzde yeniden kullanıldı. 2017 yılından bu yana dijital cüzdanına giriş yapmayan bir kullanıcı, cüzdanıyla ilgili bir güncelleme uyarısıyla karşılaştı. Kullanıcı, dijital cüzdanını güncellemek amacıyla tuşa bastı ve tek kalemde 1.400 Bitcoin'ini resmen kaybetti.

"Güncelleme yaptım, param çalındı"

1400BitcoinStolen adlı kullanıcı, Electrum dijital cüzdanın GitHub sayfasına mesaj göndererek hırsızlığı bildirdi. Kullanıcı güncelleme yaptığı anda tüm parasının (1400 BTC) çalındığını ifade etti. Hırsızlığın işlem kaydına buradan bakabilirsiniz.


1400BitcoinStolen adlı kullanıcı şu ifadelerde bulundu:

2017 yılından bu yana giriş yapmadığım cüzdanımda toplamda 1.400 BTC vardı. Electrum cüzdanının eski bir sürümünü kurdum. Yaklaşık 1 BTC transfer etmeyi denedim; ancak devam edemedim. Bitcoin transfer etmeden önce güncelleme yapmam gerektiğini belirten bir pencere açıldı. Güncelleme işlemi tüm bakiyemin dolandırıcının adresine transfer etmesine sebep oldu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version