Starbucks'tan Microsoft Destekli Blockchain Hamlesi!

Starbucks'tan Microsoft Destekli Blockchain Hamlesi

Starbucks müşterileri artık kahvelerinin kökenlerini Blockchain teknolojisi aracılığıyla öğrenebilecek. 

Blockchain ile Kahvenin Kaynağını Kontrol Et


Sürdürülebilirlik odaklı genç müşterileri için daha fazla şeffaflık getirme çabası içinde, ABD'deki Starbucks mağazaları, tüketicilerin kahve poşetlerinin üzerindeki bir kodu tarayarak kahvelerinin kaynağından içeceğine kadar olan yolculuğu Blockchain ile takip edebilecek.

Starbucks kıdemli başkan yardımcısı Michelle Burns, kodun müşterilerin çekirdeklerinin nereden geldiğini, nerede kavrulduklarını ve baristalardan demleme ipuçlarını bulmalarını sağlayacağını ifade etti. Aynı zamanda, çiftçiler de ürünlerini ters kodla takip edebilecekler.

Tedarik zinciri izleme aracı, teknoloji devi Microsoft tarafından geliştirildi ve Starbucks'ın on yıldan fazla bir süredir topladığı izlenebilirlik verilerini müşterileriyle sorunsuz bir şekilde paylaşmasını sağlamak için blockchain teknolojisinden yararlanıyor.

Lansman öncesinde yorum yapan Burns şunları söyledi: "Neredeyse yirmi yıldır her çiftlikten satın aldığımız her kahvenin izini sürebiliyoruz."

Ve sözlerine şunları ekledi:

"Bu, şimdi tüm kahvemizin nereden geldiğini bildiğimiz müşterilerimize kesinlikle güven sağlayan, kullanıcı dostu, tüketici odaklı bir araç inşa etmek için temel oluşturmamızı sağladı."

Sürdürülebilir Gıda Üretimi için Blockchain Teknolojisinden Yararlanma
Y kuşağından tüketicilerin büyük bir kısmının yiyeceklerinin nereden geldiği konusunda daha fazla endişe duymaya başladığı bir zamanda ortaya çıkmaya başladı. Tedarik zinciri yolculuğu boyunca yiyeceklerinin kökenlerini, ekim ve hasat koşullarını, sıcaklığını bilmek, sürdürülebilir ve etik bir şekilde üretilip üretilmediğini bilmek istiyorlar.

Bu bağlamda, Starbucks'ın hareketi, genç müşterilerin yiyeceklerinin kökenlerine olan meraklarını karşılamak için doğru bir hamle

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version