Rusya Seçimlerde Blockchain Kullanabilir!

Rusya Seçimlerde Blockchain Kullanabilir!

Bir Rus telekomünikasyon şirketi, seçmenlerin ülkenin Eylül ayındaki seçimlerinde kullanabileceği Blockchain teknolojisine sahip bir elektronik uzaktan oylama sistemini test etti.

Bir Rus telekom şirketi, blockchain teknolojisini kullanan bir elektronik oylama sistemini başarıyla test etti. Vatandaşlar, ülkede Eylül ayında gerçekleşecek seçimlerinde uzaktan oy kullanmak için bu elektronik sistemi kullanabilecek. İnsanları evde tutan küresel salgınla birlikte mobil oylama bir zorunluluk haline geldi. Rusya, elektronik bir oylama sistemini test etmek için blockchain teknolojisinin güvenliğini kullanarak bunu gerçekleştirmek için adımlar attı.

E-oylama deneyine 30.000'den fazla kişi katıldı

Deneye 30.000'den fazla kişi katıldı. Rusya Merkez Seçim Komisyonu, oyların sayılmasına kadar her şey dahil olmak üzere tüm seçim sürecini elektronik olarak tamamladığını açıkladı. Süreç ayrıca kimlik doğrulamasını da içeriyordu. Bunun için teknoloji, bir hükümet portalı ile arayüz oluşturdu. Merkez Seçim Komisyonu hiçbir güçlükle karşılaşmadığını kaydetti. Rostelecom Başkan Yardımcısı Dmitry Repnikov, testin hizmet veya işlevde herhangi bir kesinti veya sorun olmadan tamamlandığını söyledi. "Yoğun kullanım sırasında bile hiçbir sorun görmedik" dedi. Seçimlerin 13 Eylül'de yapılması planlanıyor. İlk başarılı testle, seçim tarihinden önce daha fazla deney yolda.

Yetkililer salgının ortasında blockchain teknolojisini keşfediyor

Devam eden küresel Covid-19 pandemisinin ortasında blockchain kullanımı arttı. Kolombiya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanlığı (MinTIC) ülkeyi blockchain teknolojisini benimsemeye çağırdı. Dünyanın her yerindeki regülatörler, blockchain teknolojisi fikrini ve farklı sektörlerde kullanımını araştırıyor. MinTIC, blockchain teknolojisini benimseme konusunda ilerleme kaydeden altı ülkeyi ve şu anda karşılığını aldıkları faydaları bildirdi. Bakanlığın bahsettiği ülkeler arasında Estonya, Çin , Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Kanada yer alıyor. Geçen yılın sonlarında, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkeyi blockchain sektöründe lider olmaya çağırmıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version