Rusya'da İlk Kripto Para Destekli Banka Kredisi İçin Waves Kullanıldı!

Rusya'da İlk Kripto Para Destekli Banka Kredisi İçin Waves Kullanıldı

Rusya'daki bir banka, ilk kez bir kripto para (Waves) ile desteklenen yerel bir iş adamına kredi verdi.

Bir Rus iş adamının WAVES token'ını teminat olarak kullanarak bir bankadan kredi aldığı bildirildi. Ülkenin dijital varlıklarla ilgili belirsiz düzenleme durumu nedeniyle, yerel avukatlar bu tür işlemlerin gelecekte yasal olarak devam edip edemeyeceğini tartıştı.

Rusya'daki İlk Kripto Para Destekli Banka Kredisi


Waves'in kurucusu ve CEO'su Alexander Ivanov, haberi bugün erken saatlerde doğruladı. Rusya'da ilk kez bir bankanın dijital bir varlıkla teminat altına alınan bir krediyi onayladığını belirten yerel raporu özetledi.

Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde bulunan Expobank, krediyi "Waves token'ları ile güvence altına alınan bireysel bir banka kredi anlaşmasının imzalanması yoluyla" verdi. Bankanın hukuk departmanı başkanı Tanzila Yandieva, işlemleri "hem hukuk hem de bankacılık camiası için doğası gereği bir emsal" olarak nitelendirdi.

Krediyi alan yerel iş adamı Mikhail Uspensky, token'larını satmayı planlamadığını söyledi ve kripto para birimlerinin "cebimde ölü ağırlık olmaması gerektiğini" ifadelerinde bulundu.

Rusya, dijital varlık kullanımına ilişkin henüz net düzenlemeler getirmemiş olsa da, avukat Yuri Brisov, "Waves, Rusya'da kesinlikle yasal olarak kullanılabilir" dedi. O ve birkaç başka avukat, benzer işlemlerin yakında yerel mevzuat kapsamında yapılandırılabileceğine inanıyor.

Ancak BGP Davaları'nda kıdemli bir avukat olan Denis Durashkin, “yeterli yasal düzenlemelerin ve gerekli organizasyon altyapısının” eksikliğinin büyük kurumsal oyuncuların bu tür işlemlere katılmasını engellediğini iddia etti.

Waves'in Son Gelişmeleri ve Fiyat Performansı


Blockchain tabanlı Waves şirketi, merkezi olmayan finans (DeFi) sektöründe kitlesel benimsenmeyi artırmak için Tron ile ortaklık kurdu. İki firma, ilgili DLT ağlarına bağlanmak için bir üçüncü taraf kullanmayı planlıyor.

WAVES, 2020'de ve özellikle son birkaç hafta içinde büyük bir boğa koşusu yaşadı. Waves yeni yıla yaklaşık 1 dolardan girdi, Şubat ortasına kadar %80 arttı, ancak COVID-19 salgınının en yoğun günleri 13 Mart gününde 0,55 dolara kadar düştü.

waves fiyat analizi
WAVES, Temmuz ortasında 1,75 dolara kadar ulaşarak zararlarını oldukça hızlı bir şekilde telafi etmeyi başardı. Sonraki haftalarda ve Tron ortaklığından sonra WAVES, iki yılın en yüksek seviyesi olan 5 dolara kadar yükseldi. Şu an yazının yazıldığı sırada 4 dolara kadar gerilemiş durumda.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version