Rusya, Anonimliği Azaltan Kripto Para Analiz Aracı Geliştiriyor!

Rusya, Anonimliği Azaltan Kripto Para Analiz Aracı Geliştiriyor

Rusya'daki büyük bir finansal gözlemci, Bitcoin ve gizlilik odaklı kripto paraları izlemek için yeni bir kripto para birimi analiz aracı geliştiriyor.

Ledger Wallet Kazanmak İçin Tıklayın!

Kara para aklama ve terör finansmanı ile mücadele eden federal bir hizmet olan Rusya'nın Federal Finansal İzleme Servisi'nin Dash ve Monero gibi gizlilik merkezli kripto para birimlerini izlemek için yeni bir analitik platformu oluşturmayı planladığı bildiriliyor. "Şeffaf Blok Zinciri" olarak adlandırılan yerel haber raporlarına göre, yeni sistem dijital varlıkların hareketini izlemek ve dijital varlıklarla ilgili yasa dışı faaliyetlerle mücadele etmek için kripto para hizmet sağlayıcılarını belirlemek için tasarlandı. Yeni sistem, büyük kripto para birimlerini içeren işlemlerin "anonimliğini kısmen azaltabiliyor".

Sistem ayrıca Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini de takip edebilir

Haber raporuna göre, yeni sistem Bitcoin, Ethereum, gibi büyük paraları ve Dash ve Monero gibi gizlilik odaklı kripto para birimlerini içeren işlemlerin "anonimliğini kısmen azaltabilir". Rus mali düzenleyici, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele için bir prototip sistemi başarılı bir şekilde denedi. Rapor, kripto para izleme sisteminin büyük bir Rus araştırma enstitüsü olan Rusya Bilimler Akademisi Lebedev Fizik Enstitüsü ile işbirliği içinde geliştirildiğini belirtti. Ön verilere göre, Rus "Şeffaf Blok Zinciri", 2021'den 2023'e kadar federal bütçeden yaklaşık 760 milyon ruble (10.3 milyon $) gerektirecek. Sistemin hedeflenen müşterilerinin Rusya merkez bankası gibi büyük finans kurumlarını içerdiği bildirildi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version