Ripple CEO'su: ABD Doları Kripto Paralara Olan Savaşı Kaybediyor!


Ripple Labs'ın CEO'su Brad Garlinghouse, Twitter'da, kripto paralar güçlendikçe dünyanın rezerv para biriminin zayıfladığını söyledi.

ABD doları yakın zamanda dünyanın rezerv para birimi olarak konumunu pes etmeyecek olsa da, kesinlikle Bitcoin ve diğer alternatiflere karşı zayıflıyor.

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse ayrıca şu ifadelerde bulundu: “Bir yıl önce birçok kripto para scam projeleri yok oldu ama şimdi hükümetlerin çoğunluğu blok zincirine ciddi bir şekilde bakıyor.

Küresel nüfus fiat para birimlerine olan güvenini kaybediyor

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, günün sonunda insanlar finansal sisteme güvenmek için geliyor, dedi. Küresel nüfus fiat para birimlerine olan güvenini kaybetmeye devam ettikçe (USD ile gördüğümüz gibi) çeşitlenmeyi seçecekler. Gelecekte küresel finansal sistemimizin de aynısını yapacağını iddia etti. CEO, geleneksel para sistemlerinin genellikle insanların kendilerine olan güveni kadar güçlü olduğunu ve fiat para birimlerinin bugün giderek daha fazla kaybettiğini sözlerine ekledi.
Merkez bankaları halihazırda dijital para birimlerini araştırıyor

Ülkelerdeki merkez bankaları zaten dijital para birimlerini deniyor. Ancak, bankalar tarafından verilen merkezi dijital para birimleri, kripto para birimlerinden çok farklı bir kavramdır. Bitcoin gibi merkezi olmayan bir kripto para birimi, geleneksel finans kurumlarından insanlara güç veriyor. Çin, kendi dijital para birimine sahip dünyanın ilk büyük ülkesi olmaya hazır. Birçok uzman Çin ulusal dijital para biriminin ABD dolarının küresel hakimiyetini tehdit edebileceğini iddia ediyor. 
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version