Hindistan Kripto Paraları Tekrar mı Yasaklıyor?

Bir Hintli hükümet yetkilisi, iki bakanlığın ve merkez bankasının ülkede kripto parayı yasaklamak için yasal bir çerçeve üzerinde aktif olarak çalıştıklarını iddia etti.

Hindistan haber sitesi Moneycontrol tarafından hazırlanan bir rapora göre, Hindistan'daki yetkililer, kripto paraları yasaklamak için yasal bir çerçeve üzerinde aktif olarak çalışıyorlar. Hintli yetkililer, kripto para ticaretini yasaklayan bir yasayı geçmek için hazırlıklar yapıyorlar. Raporda, anonim bir yetkiliden, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Hukuk ve Adalet Bakanlığı ve Hindistan Merkez Bankası (RBI) arasında böyle bir yasanın çerçevesi ile ilgili istişarelerin başladığını belirten bir yetkiliye atıf yapıldı.

Hükümet kripto para yasaklamak için bir yasa çıkarmayı düşünüyor

Yetkili, “Parlamento oturuma devam ettiğinde [yasayı] onaylamayı umuyoruz” dedi. Hindistan Parlamentosu'nun Ağustos sonunda veya Eylül başında yeniden toplanması bekleniyor. Anonim yetkili, hükümetin, kripto para şirketleriyle uğraşan bankalar için RBI'den yasaklama gibi yöntemler yerine yasama değişikliği yoluyla kripto paraları yasaklamayı düşündüğünü belirtti. Kişi, yasanın ticaretin yasa dışı olduğunu açıkça tanımlayacağını söyledi. Dünyanın birçok yerinde kripto para düzenlemeleri hala gri bir alandadır, ancak yetkililer düzenlemeleri uygulamak için çalışmakta.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version