Ethereum'a Bağlı ConsenSys, JPMorgan'ın Blockchain Platformu Quorum'u Satın Aldı

Ethereum'a Bağlı ConsenSys, JPMorgan'ın Blockchain Platformu Quorum'u Satın Aldı

Brooklyn merkezli teknoloji girişimi ConsenSys, JPMorgan Chase & Co'nun (JPM.N) önemli blok zinciri platformu Quorum'u satın aldı. 

Anlaşmanın bir parçası olarak JPMorgan, ConsenSys'e stratejik bir yatırım da yaptı, ancak şirketler ilişkinin devam eden mali koşullarını açıklamayı reddettiler.

ConsenSys CEO'su ve kurucusu Joseph Lubin yapılan bir röportajda, "Quorum IP'yi aldık, JPMorgan stratejik bir yatırım yaptı ve projelerinde JPMorgan'ı desteklemeye devam etmek için ticari bir düzenleme var" dedi.

Quorum ekibi JPMorgan'da kalacak ve önümüzdeki yıl boyunca geçişe yardımcı olacak ve daha sonra diğer blockchain projeleri üzerinde çalışacaklar.

JPMorgan global blockchain başkanı Umar Farooq, "Quorum gibi bir platformun, yazılım ve hizmet odaklı bir organizasyonun elinde daha iyi gelişebileceğine inanıyoruz" dedi.

Şubat ayında şirketler bir anlaşmayı tartışıyordu

Blockchain, kripto para birimi işlemlerini destekleyen yazılım olarak on yıldan daha uzun bir süre önce ortaya çıktı. O zamandan beri, bankalar ve diğer büyük şirketler, yeni ortaya çıkan teknolojiyi kullanarak bir dizi iş uygulamasını geliştirmek ve test etmek için milyonlarca dolar yatırım yapıyorlar. Çabalar, çok az projenin önemli etkiye ulaşmasıyla karışık sonuçlar verdi.

JPMorgan, Quorum blok zincirini dahili olarak, en iyi bilinen kripto para birimlerinden biri olan ether'i destekleyen yazılım olan ethereum ağını kullanarak oluşturdu.

Açık kaynak olmaya devam edecek olan çekirdek, banka tarafından 300'den fazla bankayı içeren bir ödeme ağı olan Bankalararası Bilgi Ağı'nı çalıştırmak için kullanılıyor. JPMorgan, Quorum üzerinde çalışan ağ ve diğer banka projelerinin platformu kullanarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version