Ethereum'da Neler Oluyor? 65 Kat Arttı! 🔥

Ethereum'da Neler Oluyor? 65 Kat Arttı

Ethereum tarihinde madenciler ilk kez 12 Ağustos'ta işlem ücretlerinden elde edilen gelirle rekora koştu! Madenciler 30.500 ETH kazandı

Yükselişteki DeFi ve DEXes Faaliyetleri


İşlem ücretlerindeki artış, Ethereum'un kısmen DeFi sayesinde daha fazla talep çekmeye devam etmesi nedeniyle, 2017'deki kripto para çılgınlığı sırasındaa gerçekleşen önceki rekoru aştı. 12 Ağustos'ta Etherscan'a göre ortalama maliyet 223 Gwei idi. 

Ethereum, en aktif akıllı sözleşme platformudur ve açık finans veya Defı'ye ev sahipliği yapmaktadır. Savunucular, açık finansmanın nihayetinde finansmanı demokratikleştireceğini ve yatırımcıların aracıyı kalıcı olarak kesmelerini ve dijital varlıklarından üstün getiri elde etmelerini sağladığını iddia ediyor.

Ethereum'un DeFi dapps'lerinin kartopu, büyük ölçüde işlem ücretlerinin yükselişine atfediliyor ve madencileri birkaç kez toplam sınırı blok başına 12.5 milyona yükseltmeye zorluyor.

Ancak, farklı borç verme dapp'lerinde arbitrajdan yararlanarak kar elde etme yarışının yanı sıra, Ethereum'daki ortalama işlem ücretlerindeki artış, Ethereum'daki en büyük merkezi olmayan değişim olan Uniswap'taki yenilenen faaliyetle de çakışıyor.

Daha Yüksek Yatırım Getirisi için Konumlandırma


Karşılaştırma için, Ağustos ayı ortasında uniswap'taki kümülatif işlem hacimleri, Temmuz ayını aşan 1.76 milyar dolar seviyesindedir. Bu, yatırımcıların stratejik olarak Ethereum Dexes'e akın ettiği ve kendilerini Decentr (DEC) gibi birkaç yüksek potansiyel projenin erken yatırımcıları olarak konumlandırdığı olası bir paradigma değişimine işaret etmektedir.

Yerel para birimine sahip olmayan Uniswap'ın yanı sıra, Ethereum tabanlı Defı token'larının performansı, destekleyici haberlerin ortasında gökyüzüne fırlamaya devam ediyor. Coinbase'in exploratory listesine BNT, BAND ve birkaç ERC-20 token'ın dahil edilmesi güven uyandırdı ve onları toparladı. Örneğin, faaliyeti Ethereum'da olan Bancor DEX'i temel alan BNT, Mayıs 2020'den bu yana 10 kat arttı.

Ortalama Ethereum İşlem Ücretleri 65 Kat Arttı


Bu gelişmeler göz önüne alındığında ve ağ etkinliği ile işlem ücretleri arasındaki pozitif korelasyonu göz önünde bulundurarak yalnızca işlem ücretlerinin artması beklenmektedir. Bitinfocharts'tan, ortalama işlem ücreti 5.5 dolarda, 1 Ocak'tan 65 kat daha fazla, 0.0845 dolardayken, yüksek ağ kullanımını 12 Ağustos'ta yüzde 96'dan fazlasını yansıtıyordu.

İlginç bir şekilde, Ethereum ücretleri gülünç seviyelere yükselse bile, Ethereum işlem sayısı artmaya devam ettikçe kullanıcılar bundan etkilenmeyecek. Bu, 2017'deki kripto para çılgınlığındaki olaylardan farklı olarak, Ethereum'da yüksek düzeyde talep ve gerçek fayda olduğu anlamına geliyor.

Ethereum gas maliyetleri tahammül edilemez seviyelere yükseldikçe, geliştiriciler Medalla testnet'in aktivasyonunu takiben Beacon Mainnet lansmanı için hazırlanıyorlar.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version