Dijital Dünyanın Altını Bitcoin 💪🔥

Dijital Dünyanın Altını Bitcoin

Yazının kaynağı: http://bit.ly/IcrypexBilgiLinki

Altın yüzyıllardır yatırımcılar için güven arz eden bir finans enstürmanı olmuştur. Bunun en büyük nedeni de arzının sınırlı olmasıdır. Henüz tüm dünyadaki altın rezervleri yeryüzüne çıkmış olmasada altın miktarının arzı bellidir ve kağıt paralar gibi istenildiği zaman üretimi yapılamaz. Dijital dünyanın altını olarak alınan Bitcoin de altın ile aynı özellikleri göstermektedir. 

Dünyada şu anda bulunan Bitcoin sayısı 18.4 milyondur. Bitcoin'in arzı 21 milyon olarak belirlenmiştir ve bu sayıya ulaşıldığında daha fazla Bitcoin üretilemeyecektir. Üretilecek toplam Bitcoin miktarına 2150 yılında ulaşılacaktır. Bu durum Bitcoin’in her geçen gün daha da değerlenmesine katkı sağlamaktadır.

Yatırımcılar bir yatırım aracı olarak altına duydukları güveni Bitcoin’e de göstermektedir. Duyulan güven, ve gösterdiği benzerlikler ile Bitcoin, kripto paraların altını konumundadır. 2020 yılında altın şu an itibari ile %30 artış göstermişken, kripto paraların altını olan Bitcoin %65’lik bir artış göstermiştir.

Dijital dünyanın ‘güvenli liman’ı Bitcoin fon yönetim şirketlerinin de ilgisine girmiş bulunmaktadır. Bu şirketler altın yatırımlarının yanına Bitcoin’i de eklemeyi düşünmektedir.

Dijital Dünyanın Altını Bitcoin
Bitcoin’le Altının Benzer Yönleri

Bitcoin dijital altın olabilir mi? Sorgusunun ortaya çıkmasında önemli sebeblerinden biri de her iki varlığında benzer özelliklere sahip olmasıdır.

Bitcoin’le altının benzer özellikleri aşağıdaki gibidir;

Nadirlik unsuru her ikisi için geçerlidir ve her ikisinin de sınırlı arzı var.

Değişim ortamı: Hem altın hem de bitcoin, değiş tokuş aracıdır, çünkü bu varlıkları mal ve hizmetler karşılığında takas edebiliriz.

Hesap birimi: Altını yarım ons veya çeyrek ons olarak bölebiliriz ve Bitcoin'i 1 / 100,000,000 bitcoin'e eşit olan 1 Satoshi'ye bölebiliriz. 


Yazı için Icrypex'e teşekkür ederiz. 

Bitcoin Satın Al


Icrypex Kripto Para Borsası üzerinden yeni üyelik linkine tıklayarak ücretsiz üyelik oluşturabilir, hesabınıza para yatırarak, kolay al-sat menüsü üzerinden hemen Bitcoin sahibi olabilirsiniz. 0850 255 1079 numarasını arayarak Icrypex'in kripto para yatırım uzmanlarının desteği ile Bitcoin alarak kripto para yatırımlarınıza başlayabilirsiniz. Ayrıca Icrypex'e Telegram kanallarından da ulaşabilirsiniz: 
http://bit.ly/icrypextelegram
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version