Çin'in Dijital Para Birimi Lansmanı Yaklaşıyor mu? Dijital Cüzdan Testleri Başladı! 🔥

Birden fazla Çinli ticari banka, ülkenin beklenen CBDC'sine bağlı bir dijital cüzdan uygulamasını test etmeye başladı.

Çin merkez bankası dijital para birimi (CBDC), uzun zamandır beklenen lansmanına yaklaşıyor olabilir, çünkü yeni raporlar, çok sayıda yerel ticari bankanın CBDC'ye bağlı bir dijital cüzdan uygulamasının denemelerini yapmaya başladığını gösteriyor.

Çin Bankaları CBDC İçin Dijital Cüzdan Uygulamasını Test Ediyor

Çin'in gelecekteki dijital para birimi ile ilgili son olaylarda, Reuters raporu, devlet tarafından işletilen birkaç büyük ticari bankanın dijital cüzdan uygulamasının testlerini yürüttüğünü iddia etti. Bu bankaların çalışanları, faturaları ödemek de dahil olmak üzere para transfer etmeye ve ödeme yapmaya başladı.

Ticari bankalar, bu denemeleri uygulayarak, Çin Halk Bankası'ndan (PBoC) yakın zamanda yapılan bir açıklamayı doğrular nitelikteydi. Dijital para biriminin gerekliliği konusunda daha hızlı gelişme ve gelişmiş tanıtım çağrısında bulundu.

Çin Halk Bankası bu yorumu yaptıktan kısa bir süre sonra eski bir Çinli bankacı da benzer bir görüş paylaştı. Bank of China'nın eski başkan yardımcısı Wang Yongli, Çin'in CBDC'yi M0'ın (dolaşımdaki nakit) ikamesi olarak konumlandırmaya başlayabileceğini söyledi. Bununla birlikte, Haixia blockchain araştırma enstitüsü müdürü, pazar rekabetçiliği için risk oluşturabileceği için bu tür ikamelerle sınırlı kalmaması gerektiğini de belirtti.

Buna karşılık, Şangay merkezli Digital Renaissance Foundation genel müdürü Cao Yin, hızlı bir M0 değişimi durumunda bazı risklerin altını çizdi:

Ülkenin hala nakit rezervlerine ihtiyacı var ve özellikle yaşlı nüfus arasında nakit kullanımının hala geçerli olduğunu belirtmek gerek.

Çin'in CBDC Gelişmeleri

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, CBDC gelişimi açısından tartışmasız en gelişmiş ülkedir. Daha önce sızdırılmış bir ekran görüntüsü, en büyük devlet bankalarından birinin dijital para birimine bağlı bir mobil uygulamanın test sürümünü oluşturduğunu gösteriyordu.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde cüzdan uygulamasından farklı amaçlarla, Alipay ve WeChat Pay gibi diğer çevrim içi ödeme platformlarına benzer şekilde çalışıyordu.

Daha sonra, başka bir rapora göre Çin hükümetinin COVID-19 sonrası teşvik için yaklaşmakta olan CBDC'yi kullanabileceğini ve ABD'nin yerel finans kurumlarına ve yuanın uluslararası çözümüne yönelik potansiyel tehditlere karşı koyabileceğini kaydetti.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version