Çin Halk Bankası, Kripto Paralar Üzerinden Alibaba ve Tencent'e Savaş Açıyor!

Çin Halk Bankası'nın dijital ödemeler sektöründe Alibaba ve Tencent'in baskınlığını engellemek için kripto para birimini kullanmayı planladığı bildiriliyor.

Çin Halk Bankası, dijital ödeme sektöründe Alibaba ve Tencent gibi teknoloji devlerinin egemenliğini hedeflemek için dijital para birimi elektronik sistemini (DCEP) kullanmayı planlıyor. İlginç bir şekilde, rapor, merkez bankasının iddialarının üst düzey bir antitröst ajansının, rekabeti ortadan kaldırmak adına egemenliklerini kullandıkları için Alipay ve WeChat Pay'a karşı bir soruşturma başlatmasını istemesinden sadece birkaç gün sonra geliyor. Merkez bankası şu anda ülkenin birçok şehrinde dijital para birimini test ediyor.

“PBoC, Alipay ve WeChat ödeme pazar hakimiyetini hedefleyecek.”

Financial Times raporuna göre, Alibaba'nın finans grubu Ant'in düzenleyicileri ve yöneticileri bile Çin merkez bankasının Alipay ve WeChat ödeme pazar hakimiyetini hedefleyeceğini kabul etti. Şu anda, Alibaba'nın mali iştiraki Alipay ve Tencent'in WeChat Pay'ı, Çin'deki dijital ödemelerin çoğunu kontrol ederken, bankalar rekabette çok geride kalıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde Alipay, Çin'deki tüm mobil ödemelerin yaklaşık% 56'sını işleme koydu. DCEP olarak adlandırılan ulusal dijital para birimi, dünyanın en kalabalık ülkesinde hevesle bekliyor.
Çin CBDC'sine sahip ilk büyük ülke oldu.

Çin, kendi ulusal dijital para birimine sahip ilk gelişmiş ülke olmaya hazırlanıyor. Çin Halk Bankası, son beş ila altı yıldır ulusal dijital para birimi üzerinde çalışıyor ve şu anda kamuoyuna sunmaya çok yakın. Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme (DCEP) olarak adlandırılan ulusal dijital para birimi şu anda ülke genelinde birçok şehirde test ediliyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version