Çin'den Dijital Para Haberlerinin Arkası Kesilmiyor: Testler Genişliyor! 🔥

Çin dijital para testlerini genişletiyor

Çin Ticaret Bakanlığı, ağın yüksek hacimli ticari işlemleri nasıl yönettiğini belirlemek için ulusal dijital para birimi testlerini daha fazla şehre genişleteceğini duyurdu.

Çin'in Shenzhen'deki Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme (DCEP) platformunun ilk büyük ölçekli testinden sonra, Çin Ticaret Bakanlığı DCEP testlerinin daha fazla şehre genişletileceğini duyurdu. Test, platformun konaklama ve e-ticaret ödeme işlemleri dahil olmak üzere yüksek hacimli ticari işlemleri sunup sunamayacağını belirlemeyi amaçlamakta. Ticaret Bakanlığı kısa süre önce DCEP'nin Çin'deki üç ana finansal ve siyasi merkezde test etmek için ayrıntılı bir plan yayınladı. Şehirler arasında Jiangsu, Zhejiang ve Anhui, Beijing ve Hong Kong-Macau-Guangdong Greater Bay Area bulunmaktadır. 

Suzhou, dijital yuan'ı test eden ilk şehir olacak

Jiangsu eyaletinde bir şehir olan Suzhou, listede belirtilen şehirlerden ulusal dijital para birimini ilk test edecek şehir. Şehirdeki yerel teknoloji ve finans yayını Jingji21 ile konuşan bir kaynağa göre, şehrin DCEP denemesi perakende, e-ticaret, eğitim ve transit kart yüklemeleri gibi ticari işlemlere odaklanıyor. Başka bir kaynak, Shenzhen'deki testlerin de bu yönde döndüğünü söyledi. Çin Halk Bankası, son beş ila altı yıldır ulusal dijital para birimi üzerinde çalışıyor.

Ülkelerdeki merkez bankaları CBDC'leri keşfetmeye devam ediyor

CBDC'ler dünya çapında araştırılıyor ve dünyadaki merkez bankalarının %80'inin potansiyellerini araştırdığına inanılıyor. Birkaç merkez bankası, CBDC yayınlamanın son aşamalarına yaklaşırken bu alanda dikkate değer bir ilerleme kaydetti. Çin, DCEP adlı ulusal dijital para birimini çıkaran ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version